Ana Bogdan, SURPRIZĂ URIAŞĂ în circuitul WTA. A eliminat principala favorită la Florianopolis

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan a produs marea surpriză a turneului WTA de la Florianopolis. Românca a reuşit să o elimine in competiţie pe principala favorită, Jelena Jankovici, şi să se califice în sferturile competiţiei.

RomaniaTV.net
03 aug. 2016, 07:33
Ana Bogdan, SURPRIZĂ URIAŞĂ în circuitul WTA. A eliminat principala favorită la Florianopolis

Ana Bogdan s-a calificat în sferturi la Florianopolis (Brazilia), turneu dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a învins-o în două seturi pe sârboaica Jelena Jankovic, scor 6-2, 7-5.

Românca spune că este „una dintre cele mai mari victorii de până acum”, mai ales că a fost una dramatică. Meciul a fost influențat de condițiile de joc (vreme rece), astfel că au existat nu mai puțin de 12 break-uri. Jankovic a jucat mai bine în setul al doilea și a avut trei mingi de set, la 5-4 și 40-0, dar românca a reușit să le anuleze pe toate, iar apoi a întors scorul, câștigând meciul.

„Cu siguranță este una dintre cele mai mari victorii pe care le-am reușit până acum. Nu pot să o compar cu niciun alt meci pe care l-am jucat”, a declarat Ana Bogdan.

„Am continuat să joc și să nu mă gândesc la scor sau la altceva”, a declarat Ana Bogdan (127 WTA) în legătură cu acest moment. „Uneori devii foarte nervos și nu îți poți controla emoțiile. Știam că e o campioană, dar am încercat să nu mă gândesc la asta. Am jucat mai departe și am crezut în mine”, a mai spus românca, aflată pentru a doua oară în carieră într-un sfert de finală în circuitul WTA.

„Condițiile nu s-au potrivit jocului meu. A fost mai bine pentru Bogdan și ea a câștigat”, a spus Jankovic la final.

Următoarea adversară a Anei Bogdan va fi ucraineanca Liudmila Kicenok (lucky loser), victorioasă în trei seturi în fața cehoaicei Tereza Martincova.


loading...
Partenerii noștri