Ana Maria Pătru, invitată marţea viitoare la audieri în Comisia SRI

Comisia parlamentară de control al activității SRI a decis să o invite la audieri, marțea viitoare, pe fosta președintă a Autorității Electorale Permanente Ana Maria Pătru, cu referire la afirmațiile făcute de aceasta în scrisoarea adresată comisiei de anchetă privind prezidențialele din 2009.

13 iun. 2017, 13:20
Ana Maria Pătru, invitată marţea viitoare la audieri în Comisia SRI

„La ora 14,30, săptămâna viitoare, marți, am invitat la audieri pe doamna Ana Maria Pătru, fostul președinte al AEP, pornind de la afirmațiile pe care domnia sa le-a făcut în scrisoarea pe care a adresat-o comisiei speciale de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009, dar și de la afirmații pe care le-a făcut în interviurile acordate televiziunilor centrale, precum și de la precizarea pe care i-a făcut-o domnului Mihai Fifor, președintele comisiei de anchetă, anume că nu se va prezenta la acea comisie, dar că este dispusă să vină și să dea anumite declarații în fața comisiei de control parlamentar al SRI”, a declarat președintele Comisiei SRI, Adrian Țuțuianu.

El a precizat că tot marțea viitoare va fi chemat la audieri un fost ofițer din SRI în legătură cu cazul Andreea Cosma, care e pe rolul comisiei.

Ana Maria Pătru, fost vicepreședinte al AEP, a declinat prezența la comisia de anchetă și a transmis o scrisoare în care precizează că AEP nu a jucat un rol în determinarea câștigătorului alegerilor prezidențiale din 2009. Ea a menționat că este suspect faptul că SIVECO, firma controlată de Irina Socol, a câștigat aproape toate licitațiile privind softurile de numărare și transmitere a datelor către AEP.