Ana Maria Prodan, audiată la DNA

Ana Maria Prodan a fost audiată, vineri, aproximativ două ore, în calitate de martor, ca impresar al jucătorului Ovidiu Dănănae, de procurorii anticorupţie în dosarul excluderii Universitatea Craiova.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 16:29
Ana Maria Prodan, audiată la DNA

„Am fost chemată în calitate de martor, ca manager al jucătorului Dănănae. Nu ştiu pe cine ar mai putea să mai cheme, pentru că Mititelu a chemat pe toată lumea la DNA. Cred că am fost ultima pe care n-o chemase. Toată lumea s-a obişnuit cu golăniile pe care le face. Am stat de vorbă, am adus hârtiile doveditoare. Sunt multe lucruri care nu ţin de un manager, care ţin de federaţie şi de cluburile care achiziţionează jucători. Nu e niciunfel de problemă”, a spus Prodan, care a fost întrebată de procurori despre transferul fostului fotbalist al Universităţii Craiova Dănănae la Tom Tomsk după ce jucătorul a fost declarat liber de contract de FRF.

Prodan l-a numit pe Mititelu „sifon” şi a precizat că şi fotbalistul stelist Ovidiu Dănănae va fi audiat de DNA: „Dănănae mi-a spus că trebuie să meargă la DNA, dar nu ştie de ce e convocat. I-am explicat de ce am fost chemată eu.”

Potrivt www.prosport.ro, Dănănae, Andrei Prepeliţă, Florin Costea, toţi trei acum la Steaua şi Dorel Stoica de la Dinamo, care au fost jucători ai Universităţii Craiova, vor fi audiaţi, luni, de procurorii anticorupţie.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) sunt învinuite de procurorii DNA în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.

Până în prezent, au fost audiaţi de DNA toţi cei acuzaţi în acest dosar

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, declara că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din martie sau aprilie 2012. După dezafiliere, jucătorii Universităţii Craiova au devenit liberi de contract şi au plecat gratis la alte echipe.

Acţiunea procurorilor DNA în acest caz a fost pornită pe baza plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.