Ana Morodan a fost prinsă sub influența drogurilor și fără permis la volan. „Contesa digitală”, sub control judiciar pentru 60 de zile după ce a fost reținută. S-a ales cu dosar penal pentru trei infracțiuni

Influencerița Ana Morodan a fost prinsă în timp ce conducea sub influența drogurilor, dar și fără permis.

29 mart. 2023, 20:55
Ana Morodan a fost prinsă sub influența drogurilor și fără permis la volan. „Contesa digitală”, sub control judiciar pentru 60 de zile după ce a fost reținută. S-a ales cu dosar penal pentru trei infracțiuni
Ana Morodan a fost prinsă sub influența drogurilor la volan

Update. Ana Morodan a fost plasată, miercuri, sub control judiciar, după ce a fost reținută aseară și dusă la unul dintre centrele de deținere ale Poliției Capitalei.

Ana Morodan a fost prinsă de poliție de două ori în aceeași zi. Prima oară cu substanțe stupefiante, iar seara cu permisul suspendat. Acum are dosar penal pentru trei infracțiuni: conducere cu permisul suspendat, consum de substanțe stupefiante și refuzul recoltării de probe biologice.

Aceasta a fost depistată ieri la ora 16.00, în zona de Nord a Capitalei. Ea nu a oprit la semnalele polițiștilor și a intrat în coliziune cu alte două mașini.

Influencerița a fost dusă la brigada rutieră după ce a fost prinsă la volan fără permis și sub influența substanțelor interzise. Influencerița ar fi refuzat să se supună testării, așa că a fost dusă la INML pentru recoltarea de probe biologice, potrivit realitatea.net.

„La data de 28 martie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza sectorului 1, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul la volanul căruia se afla o femeie. Conducătoarea autovehiculului nu s-a conformat, și-a continuat deplasarea, moment în care a intrat în coliziune cu două autovehicule.

Conducătoarea autovehiculului nu s-a conformat, și-a continuat deplasarea, moment în care a intrat în coliziune cu două autovehicule.

 În urma accidentului de circulație au rezultat doar pagube materiale.

După stabilirea identității conducătoarei auto, polițiștii i-au solicitat să fie testată atât pentru stabilirea prezenței alcoolului în aerul expirat cât și pentru stabilirea preliminară a prezenței în organism a substanțelor psihoactive cu aparatura din dotarea Brigăzii Rutiere, însă a refuzat.

În acest context, polițiștii au procedat la conducerea persoanei în cauză la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, 
unde și de această dată a refuzat.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “Refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 337 din Codul Penal.

Totodată, în aceeași zi, în jurul orei 22:20, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce desfășurau activități de control în trafic pe o stradă din sectorul 1, au oprit un autovehicul condus de o persoană de sex femeiesc.

După stabilirea identității, au efectuat verificări cu privire la situația juridică a dreptului de a conduce, iar cu această ocazie au constatat faptul că, femeia figura cu permisul de conducere reținut ca urmare a dosarului de cercetare penală întocmit în conformitate cu prevederile art. 337 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, a relevat prezența în organism a substanțelor psihoactive.

În acest context, conducătoarea autovehicului a fost condusă la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea în concurs a infracțiunilor prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. 2 și 336 alin.2 din Codul Penal:

În baza probatoriului administrat în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere au dispus reținerea femeii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătorului Sectorului 1 în vederea luării unei măsuri preventive”, a transmis Poliția.

Ana Morodan este cunoscută în mediul online drept „contesa digitală”, ocupația ei fiind de blogger și inflencer.

Ana Morodan nu este singura vedetă care a comis-o

Și jurnalistul Oreste Teodorescu a trecut prin aceeași situație. Problemele lui au început în noiembrie 2021, după ce polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere l-au oprit pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, iar aparatul DrugTest ar fi indicat că acesta s-a urcat la volan deși fumase cannabis.

Citește și: Ana Morodan ține o dietă minune: „Mă simt foarte bine. E sub formă de prafuri!”

Atunci fostul prezentator TV a fost condus la Institutul Național de Medicină Legală (INML), unde i-au fost recoltate probe de sânge, iar pe numele său a fost deschisă o anchetă pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, care a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Potrivit legislației în vigore, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere”.

Citește și: Video de senzație! Ana Morodan, beată pe Tik Tok. Vedeta abia poate să vorbească: ”M-am îmbătat un pic”

Judecătorii au admis toate probele administrate de procurori în dosarul  în care Oreste Teodorescu este acuzat că a condus sub influența substanțelor interzise.

„Constată competența teritoriala și materiala a Judecatoriei Sectorului 1 București, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 9731/P/2021, emis la data de 19.05.2022 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, a administrării probelor în cursul urmăririi penale și a efectuării actelor de urmărire penală privind pe inculpatul Teodorescu Scarlat Alexandru Oreste, (…), trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, prev. de art. 336 alin.2 din C.pen. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Teodorescu Scarlat Alexandru Oreste”, a hotărât instanța de judecată.

Oreste Teodorescu riscă cinci ani de închisoare sau în cel mai bun caz o amendă penală, asta dacă va fi găsit vinovat.