Ana Porgras de la Survivor, dezvăluiri din cariera de gimnastă: „A fost cea mai grea accidentare, am stat pe tușă șase luni. O gimnastă dacă nu face două zile antrenamente își pierde din formă”

Ana Porgras a avut parte de momente extrem de dure pe parcursul carierei sale de gimnastă. Pe lângă multele accidentări de care are parte orice sportiv, Ana a trecut şi prin două intervenţii chirurgicale complicate.

07 iun. 2021, 18:01

Ana Porgras de la Survivor îşi aminteşte cu plăcere şi cu emoţie de clipele în care purta la gât medalii. Nu cu la fel de multă plăcere îşi aminteşte de accidentări, dintre care cea mai gravă a fost o ruptură de peroneu care a ţinut-o pe tuşă jumătate de an. Într-un interviu pentru revista Viva, Ana a dezvăluit detalii mai puţin ştiute din cariera ei de gimnastă.

Când eram pe podium și se cânta imnul, mă gândeam la toată munca pe care am depus-o, la orele de antrenament ca să ajung în acel punct. Atunci realizezi că momentele grele, când poate doreai să renunți, nu mai contează. Satisfacția pe care o ai când ți se pune medalia la gât și auzi imnul național șterge toate greutățile pe care le-ai avut ca să ajungi acolo. Ești în culmea fericirii. Mi-aș dori ca tinerii de azi să ia un exemplu din aceste vorbe. Aș dori să încerce să își atingă toate limitele, să lupte pentru visul lor, oricât de greu ar fi„, mărturiseşte fost concurentă de la Survivor.

Citeste si Cum îşi menţine silueta Paula Seling: „Sunt vegană, consum mulţi carbohidraţi. Nu îmi este uşor să rămân în formă”

Ana povesteşte că îi este foarte drag să-şi privească trofeele şi medaliile cucerite de-a lungul timpului şi îşi aminteşte cu drag de oamenii care au ajutat-o să ajungă pe podium.

Am foarte multe medalii, dar în casă am pus câteva trofee și medalii care au contat foarte mult în cariera mea, cele mai importante. Când mă uit la ele, văd munca mea de 14 ani, cât am făcut gimnastică. Îmi aduc aminte de clipele de fericire trăite când le-am purtat la gât. Îmi amintesc de oamenii care m-au ajutat, de unde am plecat, cine a fost lângă mine ca să ajung în top„, povesteşte sportiva.

Ana Porgras de la Survivor, cel mai greu moment din cariera de gimnastă

Referitor la cel mai greu moment din cariera sa, Ana a dezvăluit faptul că acesta a fost atunci când a suferit o fractură de peroneu, întrucât şi-a revenit foarte greu.

Citeste si Ioniţă de la Clejani, primele declaraţii despre Fulgy: „Urmăreşte modul de promovare al lui Snoop Dog”

Cel mai greu moment a fost când, după un campionat european, mi-am rupt peroneul. Aia a fost cea mai grea accidentare pentru mine ca gimnastă, am stat pe tușă șase luni. O gimnastă și dacă nu face două zile antrenamente își pierde din formă. Mi-a fost extrem de greu să îmi revin, trăgeam de mine la propriu. Când a urmat o medalie de aur la bârnă, am realizat că a meritat efortul și mi-am dorit să continui să fac performanță în gimnastică […] Am doar două intervenții chirurgicale la menisc, dar am fost destul de ghinionistă la acest capitol. Am rămas cu niște sechele, când se schimbă vremea, sau când fac antrenamente mai solicitante la sală, simt că mă doare. Am avut cam tot ce se poate rupt: mâini, picioare, degete„, a mărturisit frumoasa sportivă pentru sursa citată.