ANAF a început executarea silită a senatoarei Diana Şoşoacă. Suma imensă datorată statului român

ANAF a pus proprire pe o treime din indemnizația de senator a Dianei Şoşoacă în vederea stingerii datoriilor pe care aceasta le are faţă de statul român. Conform propriilor declaraţii, Diana Şoşoacă are de achitat aproape 30.000 de euro, dar aceasta a contestat deja datoria în instanţă.

08 aug. 2022, 12:48
ANAF a început executarea silită a senatoarei Diana Şoşoacă. Suma imensă datorată statului român
ANAF a început executarea silită a senatoarei Diana Şoşoacă

ANAF a început executarea silită a senatoarei Diana Şoşoacă. „Doamna Şoşoacă are de achitat nişte obligaţii la bugetul de stat şi din păcate are un comportament ca orice alte contribuabil rău platinic. În loc să-şi achite obligaţiile pe care le are găseşte sau inventează duşmani şi lansează şi scenarii, fanteziste de multe ori, că cineva are ceva cu dumneaei. Eu am spus-o şi o repet de fiecare dată: din punct de vedere al ANAF-ului impozitele şi taxele nu au culoare politică. Doamna senator Şoşoacă pentru noi este un contribuabil ca oricare altul. A acumulat nişte obligaţii la bugetul de stat, a intrat în executare silită, i-a fost emisă somaţia, nu a achitat, i s-a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare şi emiterea unei adrese către Senatul României prin care i se solicită să i se reţină, aşa cum prevede legea, o treime din indemnizaţia de senator până la concurenţa sumei pe care o are de plată către bugetul de stat. Trebuie să înţeleagă toată lumea din ţara asta că atunci când ai obligaţii de plată către bugetul de stat nu contează cine eşti, ce profesie ai sau ce poziţie ai. Din contră, ar trebui ca cei care ocupă funcţii în aparatul de stat sau în Parlamentul României să aibă chiar un comportament exemplar pentru restul populaţiei”, a declarat şeful ANAF, Lucian Heiuș.

Diana Şoşoacă l-a dat în judecată pe Raed Arafat. Senatoarea refuză să plătească amenda primită din cauza jignirilor adresate șefului DSU

El a menţionat că din punct de vedere al ANAF, senatoarea este un contribuabil ca oricare altul şi se supune aceloraşi legi.

Diana Șoșoacă a dezvăluit că datoria calculată de ANAF se ridică la suma de circa 30.000 de euro și că această măsură nu reprezintă altceva decât o încercare a adversarilor săi politici de a o intimida. „E vorba despre aproximativ 30.000 de euro. Am depus în instanță peste 100 de pagini. În afară de faptul că am câștigat procesele pentru nepurtarea măștii, există și o decizie a Curții Constituționale, care a declarat neconstituționale amenzile pentru mască. Eu nu cred în întâmplări. Știu că vor să mă lase fără casă, fără mașină, să îmi închidă gura. Am informații că este un ordin pollitic”, declarase anterior Diana Şoşoacă.

Diana Şoşoacă a primit amenzi de peste 100.000 de lei în pandemie

Conform Fanatik, Diana Șoșoacă a deschis un proces împotriva Ministerului Finanțelor Publice și a ANAF, prin Direcția Generală a Finanțelor Publice și Administația Finanțelor Publice Sector 2. Dosarul are ca obiect „contestația la executare” și a ajuns pe masa magistraților de la Judecătoria Sectorului 2 încă din această vară. Diana Șoșoacă ar fi acumulat peste 100 de amenzi în timpul pandemiei, inclusiv una de 500 de lei de la Parlamentul României, după ce a refuzat să poarte mască în plen. La sfârșitul anului trecut, acumulase peste 100.000 de lei doar din amenzi iar ANAF-ul începea să-i trimită notificări că trebuie să plătească. „Am avut în fiecare lună câte o poprire”, a dezvăluit Diana Șoșoacă.