ANAF a pus ochii pe comercianții online cu plată ramburs. Unii au avut încasări de peste 1 milion de lei pe lună

Inspectorii ANAF vor lansa controale la persoanele fizice care au avut vânzări online, cu plata ramburs, de peste 1 milion de lei pe lună.

08 mart. 2023, 19:24
ANAF a pus ochii pe comercianții online cu plată ramburs. Unii au avut încasări de peste 1 milion de lei pe lună
Comercianții online, noua țintă a ANAF

ANAF va începe să verifice persoanele fizice care vând produse online, cu plata ramburs, după ce firmele de curierat au început să transmită informații despre astfel de tranzacții, prin formularul 395.

Lucian Heiuș, președintele ANAF, a declarat că au fost evidențiate persoane fizice care au avut vânzări online de peste un milion de lei pe lună, în astfel de cazuri fiind vorba despre evaziune fiscală.

Citește și: Listă datornici ANAF. Şeful Fiscului anunţă că încep executările silite

„Firmele de curierat au și transmis, avem informații foarte clare, sunt pregătite acțiuni ale antifraudei pe acest mecanism. Câteva zeci de astfel de persoane vor fi verificate de ANAF până la sfârșitul lunii aprilie”, a declarat Lucian Heiuș.

De la finalul anului 2022, firmele de curierat și serviciile poștale sunt obligate să raporteze detaliile cu privire la livrările cu plata ramburs pentru produsele comandate online, la ANAF.

Citește și: Diana Șoșoacă, despăgubiri de sute de mii de euro de la statul român pentru un teren de lângă Capitală, confiscat de comuniști

Se urmărește „identificarea beneficiarilor reali care eludează taxele și impozitele datorate, prin încasarea sub formă de rambursuri, prin intermediul furnizorilor de servicii poștale, a veniturilor obținute din tranzacții efectuate în mediul online”, a adăugat Lucian Heiuș, potrivit realitatea.net.