ANAF, anunţ de ultimă oră pentru toţi românii

Vești bune pentru mulți români, de la ANAF. Persoanele fizice vor avea mai multe șanse să se bucure de noile prevederi și schimbări prezentate de Fisc.

RomaniaTV.net
28 ian. 2019, 17:41
ANAF, anunţ de ultimă oră pentru toţi românii

Site-urile de licitaţii cu bunuri confiscate de ANAF sunt tot mai căutate de românii dornici să facă diferite achiziţii la preţuri mult mai mici faţă de cele din piaţă. Astfel, Fiscul se pregăteşte pentru inaugurarea primului magazin online de acest tip.

În prezent, Fiscul are mai multe magazinele fizice prin care vinde produsele recuperate de la românii datornici. Însă, în curând, ANAF va vinde şi prin intermediul unor website-uri ce intermediază vânzările de bunuri, dar şi prin licitaţii sau magazine online, potrivit unui proiect legislativ al Ministerului Finanţelor Publice (MFP), ce a fost lansat recent în dezbatere, informează avocatnet.ro.

Document ce cuprinde întreagul proiect legislativ a fost pus recent în dezbatere publică pe website-ul Ministerului Finanţelor. Iniţiativa legislativă are nevoie, pentru a se putea aplica, de aprobarea Guvernului şi de publicarea în Monitorul Oficial. 

Printre altele, proiectul de act normativ stabileşte şi că, după intrarea lui în vigoare, autorităţile statului vor avea mai multe variante la dispoziţie pentru a vinde bunurile ce au intrat în proprietatea acestuia. Mai exact, bunurile confiscate de reprezentanţii statului vor putea fi vândute şi prin “agenţii imobiliare, case de licitaţii, site-uri specializate în promovarea şi vânzarea de bunuri prin mijloace electronice, prin licitaţii online sau magazin online, brokeri în domeniul pieţei bursiere”, mai scrie sursa citată.

În acest moment, bunurile intrate în proprietatea statului, recuperate de la românii datornici, sunt vândute prin intermediul punctelor fizice de vânzare, a licitaţiilor publice sau direct la locul unde se află acestea.