ANAF, despre descinderile în casele românilor înainte de sărbători. Ce verifică inspectorii fiscali

Publicat: Miercuri, 04 Decembrie 2019 10:48 // Actualizat: Joi, 05 Decembrie 2019 12:29 // Sursa: romaniatv.net

Inspectorii ANAF încearcă să afle cine și-a închiriat locuinţa și nu a declarat acest lucru. Proprietarii riscă amenzi mari. 

UPDATE: ”Referitor la articolele apărute în spațiul public, cu privire la posibilele acțiuni de control demarate de ANAF în perioada următoare, este important să facem următoarele precizări:

Agenția Națională de Administrare Fiscală nu are în prezent în derulare astfel de acțiuni de verificare. Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF dispune de o gamă largă de instrumente, astfel cum sunt definite de Codul de procedură fiscală. Precizăm că toate verificările ANAF se realizează în baza analizelor de risc, care pun în evidență riscurile de neconformare la declarare și plată.” transmite ANAF. 

ANAF face verificări în toată țara ca să vadă dacă proprietarii apartamentelor închiriate plătesc taxe către stat.

Proprietarii de apartamente sau case supuse închirierii sunt obligaţi să declare la ANAF veniturile obţinute din chirii. De asemenea, sunt obligaţi ca în termen de 30 de zile de la semnarea unui contract de închiriere, proprietarii sunt obligaţi să-l declare la ANAF. Din 2019, Fiscul a reintrodus oligativitatea declarării chiriilor, prin Declaraţia Unică.

Cei care nu declară la Fisc veniturile obţinute din chirii şi sunt prinşi vor trebui să plătească impozitul şi contribuţia la asigurările sociale de sănătate datorate, dobânzile şi penalităţile de nedeclarare, potrivit ANAF.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF contract chirie venituri chirii verificari anaf apartamente inchiriate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
23 Jan
noapte 0 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H