ANAF face controale la firmele care au mărit preţurile la materiale sanitare şi alimente

ANAF face controale la firmele care au mărit preţurile nejustificat la materiale sanitare, alimente sau produse de igienă. Scopul acestei actiuni este de a evalua dacă obligațiile fiscale au fost respectate pe lanțul de tranzacționare

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 09:42
ANAF face controale la firmele care au mărit preţurile la materiale sanitare şi alimente

„În perioada stării de urgență a fost inițiată monitorizarea și verificarea contribuabililor care comercializează astfel de produse, scopul principal al acțiunii fiind identificarea comercianților care au realizat un salt semnificativ de preț și evaluarea modului în care aceștia și-au îndeplinit obligațiile fiscale pe tot lanțul tranzacțional, la finalul unei perioade fiscale”, relevă documente remise sfin.ro.

ANAF a inițiat în ultima perioadă și analize de risc a firmelor care au derulat comerț cu materiale sanitare, iar campania de verificări va folosi și rezultatele acestor analize. În controale este implicată și Antifrauda.

În martie, ANAF anunţa că face verificări privind creşteri nejustificate de preţuri la alimente, măşti de protecţie, substanţe dezinfectante şi alte produse folosite intens în perioada stării de urgenţă pentru prevenţia răspândirii coronavirusului COVID-19.

Citeşte şi Firmele care au amânat achitarea impozitelor, vânate de ANAF pentru plata restanţelor