ANAF îţi dă înapoi o parte din impozite. Ce trebuie să faci ca să recuperezi bani

Executivul a aprobat marţi, în şedinţa de Guvern un act normativ prin care termenul de depunere a Declaraţiei Unice, a plăţii obligaţiilor şi a depunerii Formularului 230 va fi extins până la 31 iulie. Guvernul a anunţat că este o măsură luată în scopul încurajării conformării voluntare a contribuabililor persoane fizice şi în sprijinul organizaţiilor non-profit.

RomaniaTV.net
13 mart. 2019, 08:50

DECLARAȚIA UNICĂ. Declaraţia Unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează individual sau într-o formă de asociere venituri din România şi/sau străinătate şi de cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale.

Bonificațiile de câte 5% pentru plata cu anticipație a impozitului și contribuțiilor sociale pentru 2018 și pentru depunerea declarației unice online au fost stabilite prin Codul fiscal doar prin raportare la anul 2018. Cei care au dreptul la unele reduceri le primesc în decursul acestui an, dar conform unei proceduri care nu există încă, însă de bonificații pentru impozitul și contribuțiile pentru 2019 nu există momentan discuții. Iar ambele tipuri de reduceri acordate pentru 2018 nu se mai pot acorda și acum. 

ANAF anunţă controale masive începând cu 15 martie. AMENZILE sunt uriaşe