ANAF, lovitură pentru Uber şi Bolt. Sunt pregătite controale în transportul alternativ!

ANAFUL a demarat un raport al riscurilor fiscale în ceea ce priveşte serviciile de ride sharing, urmând ca la final să desfășoare controale acolo unde identifică riscuri fiscale.

20 mai 2021, 12:38
ANAF, lovitură pentru Uber şi Bolt. Sunt pregătite controale în transportul alternativ!

ANAF, lovitură pentru Uber şi Bolt. Un document făcut public de Profit.ro arată că analiza de risc a fost extinsă în ultimele săptămâni și la structurile din teritoriu ale Direcției Antifraudă.

ANAF, lovitură pentru Uber şi Bolt. Sunt pregătite controale în transportul alternativ!

„În anii anteriori, transportul alternativ a făcut obiectul unor controale Antifraudă, fiind constate creanțe fiscale suplimentare, ca urmare a neconformării contribuabililor selectați. În prezent, la nivelul DGAF este vizată o evaluare a entităților care activează în domeniul de referință, urmând a fi realizate controale fiscale la entitățile selectate din perspectiva riscului fiscal”, relevă documentul citat, fără a fi indicate la acest moment nume de companii.

Care sunt avantajele UBER şi BOLT

Avantaje Uber

Ești protejat în caz de anulări sau dacă clientul nu vine
Ești protejat parțial în cazul în care un client îți provoacă o pagubă – de exemplu dacă vomită în mașină sau dacă ți-a stricat ceva. Partea aiurea este că nu te despăgubește nimeni pentru faptul că nu mai poți lucra în ziua respectivă.
Set Destination. Dacă vrei să ajungi undeva anume sau ești blocat într-o zonă aiurea, set destination de poate scoate din zona respectivă. Mai dă si rateuri, am vrut sa ajung într-o zonă anume si m-a plimbat vre-o oră si am ajuns la o distanță mai mare de punctul in care voiam să ajung.
clienții Uber sunt mai cizelați, mai selecți. Unii pot considera clienții uber mai fițoși și este adevărat într-o anumită măsură.
sistemul de rating este mai ok, deoarece se raportează la ultimele 500 de curse. Asta înseamnă că dacă ești un șofer cât de cât cu bun simț, ratingul tău va fi unul bun și nu vei avea conflicte cu cei de la Uber.

Avantaje Bolt

Mai mult tips! Dacă ești legal, adică deții o casă de marcat, încasările cash vor depăși 50%. Este un lucru foarte important deoarece pe cash se lasă mai mult tips. Spre deosebire de Uber, cei de la Bolt verifică legalitatea șoferilor, dacă acești dețin sau nu case de marcat. Majoritatea șoferilor însă nu oferă bon fiscal la sfârșitul curselor cash și nu lucrează 100% legal.
Procent de 20% din încasări
Bonus rush hour pentru șoferi
Bonus pentru clienți. Ei bine, orice bonus acordat clienților se reflectă și asupra șoferilor deoarece cursa poate fi mai ieftină. În multe cazuri, dacă o cursă cu reducere face 7 lei, iar clientul a optat pentru plata cash, șoferii au foarte mari șanse să primească tips diferența până la 10 lei. Este doar un exemplu.
Reajustarea tarifului. În caz de aglomerație, în cele mai multe cazuri, tariful va fi ajustat și vei primi mai mulți bani decât în estimarea inițială.

Citeşte şi: Locuri de parcare speciale pentru UBER, Free Now şi Bolt la Aeroportul Otopeni