ANAF nu o iartă pe Elena Udrea! Instituția scoate la vânzare un teren care aparține fostului ministru evaluat la două milioane de euro

Necazurile se țin lanț de Elena Udrea! ANAF nu o iartă pe fosta blondă de la Cotroceni și scoate la vânzare un teren de 5.000 de metri pătrați din Capitală, evaluat la suma de două milioane de euro.

16 sept. 2023, 17:32
ANAF nu o iartă pe Elena Udrea! Instituția scoate la vânzare un teren care aparține fostului ministru evaluat la două milioane de euro

ANAF nu o iartă pe Elena Udrea! Terenul care aparține fostului ministru al Turismului este situat în zona lacului Străulesti și este similar cu câteva loturi mai mici pe care ANAF încearcă încă din octombrie 2022 să le vândă.

Citește și Elena Udrea, acuzații grave la adresa statului român: „Este al doilea an în care cer permisie măcar 24 de ore, dar mi se refuză acest drept”. A fost sesizat Avocatul Poporlui

ANAF nu o iartă pe Elena Udrea!

Terenul de 5.000 de metri pătraţi care a fost scos la vânzare acum de ANAF este evaluat la aproape două milioane de euro (9 milioane de lei, inclusiv TVA), sumă care ar fi suficientă pentru a acoperi prejudiciul care ar trebui recuperat de la fostul politician, scrie Profit.ro.

În aceste momente, nu este clar cum ar putea fi distribuite sumele încasate la o eventuală vânzare și asta pentru că printre creditorii Elenei Udrea se numără pe lângă ANAF, şi Biroul de Turism pentru Tineret.

Nu este pentru prima dată când ANAF scoate la vânzare bunuri care îi aparțin fostului ministru. În octombrie 2022 Fiscul a scos la vânzare două mașini și mai multe terenuri care au aparținut Elenei Udrea pentru recuperarea unor prejudicii.

Este vorba de un Mercedes vechi de 17 ani şi un Fiat 500 de 10 ani, precum şi de mai multe terenuri situate în apropierea lacului Străuleşti.

Potrivit Elenei Udrea, această acțiune este nedreaptă și nejustificată.

„Nu doar ca stau abuziv in puscarie de 6 luni, dar tot abuziv sunt pusa sa platesc 8 milioane de lei, contravaloarea promovarii României la gala de box cand a boxat Lucian Bute in 2011 la Bucuresti. Promovarea a avut loc, brandul turistic a fost promovat si a fost vazut de aproape 200 de milioane de spectatori si telespectatori in direct si in reluare, pe televiziuni naționale si internationale cum ar fi Eurosport, Euronews, CNN.

A fost cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodata in Romania si cea mai mare actiune de promovare a țării, si eu sunt pusa acum sa plătesc contravaloarea acestei promovări, fără sa fiu vinovata de ceva anume. Deci putem spune ca Romania s-a promovat pe banii mei. E ca si cum ai pune un ministru al transporturilor sa plateasca un pod care s-a facut, de care se bucura toata tara, pe el trec masini, dar pentru ca o justitie absurda zice ca ministrul nu ar fi supravegheat suficient pe cei de la CNAIR care au facut licitatia pentru construirea podului, si desi nimeni de la CNAIR nu este acuzat de nimic, totuși, ministrul este pus sa plateasca podul din banii lui. Ce sa zic: să tot faci lucruri pentru țara asta!”, a scris Elena Udrea pe facebook.

Citește și Lovitură grea pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu! DNA le-a deschis dosarul