Elena Udrea, acuzații grave la adresa statului român: „Este al doilea an în care cer permisie măcar 24 de ore, dar mi se refuză acest drept”. A fost sesizat Avocatul Poporlui

Elena Udrea acuză din spatele gratiilor. Fostul ministru susține că este al doilea an în care a solicitat conducerii penitenciarului Târgșor o permisie de 24 de ore pentru a fi alături de fiica sa de ziua ei de naștere, însă i se refuză cu desăvârșire acest lucru. Avocata Elenei Udrea a declarat că a sesizat și Avocatul Poporului.

04 sept. 2023, 11:28
Elena Udrea, acuzații grave la adresa statului român: „Este al doilea an în care cer permisie măcar 24 de ore, dar mi se refuză acest drept”. A fost sesizat Avocatul Poporlui
Elena Udrea, acuzații grave la adresa statului român: „Este al doilea an în care cer permisie măcar 24 de ore, dar mi se refuză acest drept”. A fost sesizat Avocatul Poporlui

Elena Udrea tună și fulgeră din spatele gratiilor. Aceasta susține, într-un mesaj furibund postat pe Facebook, că este al doilea an în care nu i se acordă o permisie de măcar 24 de ore pentru a fi alături de fiica sa de ziua ei de naștere, deși are dreptul la acest lucru. Legea prevede posibilitatea ca deţinuţii să meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, însă Elenei Udrea i se refuză continuu acest lucru. Luna aceasta, fetița Elenei Udrea împlinește 5 ani.

Elena Udrea aruncă acuzații de incompetență

Citește și: Lovitură grea pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu! DNA le-a deschis dosarul

Fostul ministru susține că legile nu sunt respectate tocmai de cei care ar trebui să aibă grijă ca acestea să fie aplicate. Mai exact, acuză conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor fie de incompetență, fie de comoditate, dar și pe Avocatul Poporului, Renate Weber, care parcă se face că nu vede cum legea este încălcată. Avocata fostului ministru al Turismului a transmis și ea un mesaj pe Facebook în care spune că Elena Udrea și-a câștigat dreptul de a beneficia de permisia cerută.

„Legea permite acordarea unor recompense pentru condamnați în vederea stimulării unei conduite bune a acestora și pentru reabilitare. Acestea pot fi pachete, vizite, convorbiri on-line, permisiunea de ieșire din penitenciar. Pentru regimul de executare al Elenei Udrea, sunt permise pana la 30 de zile pe an, respectiv 10 zile acordate odată. Recompensele se acordă pe baza unor credite acumulate pentru diverse activități gospodărești, educative sau moral-religioase. Elena Udrea a participat la oricâte activități a avut posibilitatea: de la cules de mere până la recitat de poezii de Alecsandri și scris caligrafic Imnul României (care, pentru o persoană cu studii superioare, fost avocat, nu știu cum îl ajută în concret la reabilitare…). A strâns mai multe credite decât erau necesare pentru acordarea permisiunii de ieșire din penitenciar și i s-a refuzat acordarea acestei recompense. Pentru că nu sunt foarte multe activități organizate pentru a strânge numărul suficient de credite (o altă problemă nu e doar calitatea activităților, ci și numărul lor insuficient, iar decizia Directorului ANP din 2021 de a solicita și mai multe credite pentru diverse recompense și de a impune și alte reguli, îngreunează și mai mult situația), a preferat să renunțe la acordarea oricărei recompense ca să poată să le cumuleze lunar (există această posibilitate) și să i se acorde când va întruni numărul necesar, dar Comisia a stabilit să îi aloce acele credite pentru alte recompense, reluând de la 0 adunarea lor”, a scris avocata pe Facebook.

Elena Udrea a încercat să fugă din țară după ce Înalta Curte a condamnat-o, în aprilie 2022, la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Citește și: Boala de care suferă Elena Udrea. Ar putea să o ajute să scape de închisoare