ANAF scoate la vânzare noi autoturisme. Ce maşină îţi poţi lua cu 3000 de lei

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) scoate la vânzare noi autoturisme în această perioadă, pe care le vinde la prețuri foarte mici. Printre cele mai tentante oferte se numără un Peugeot 206 la prețul de 3.155 lei, un Audi A4 la 4.298 lei sau o Dacia Logan la doar 2.375 de lei.

07 feb. 2021, 19:05
ANAF scoate la vânzare noi autoturisme. Ce maşină îţi poţi lua cu 3000 de lei
ANAF scoate la vânzare noi autoturisme

ANAF scoate la vânzare noi autoturisme. În perioada 10 februarie și 20 martie sunt scoase la licitație mașini precum Mercedes Benz E220 CDI, KIA Ceed, Dacia Logan, Dacia Duster, Peugeot 206, Audi A4, BMW 320 şi Toyota Avensis.

Citeşte şi: Cozi la ANAF din cauza unor somații pentru sume deja plătite. Zeci de oameni aşteaptă în frig

ANAF scoate la vânzare noi autoturisme

ANAF recurge la această metodă pentru a-și recupera prejudiciile. Dacă nu reuşeşte să vândă o mașină la prima tentativă de licitație, la a doua încercare prețul scade cu 25%, iar la a treia cu încă 25% din preţul de evaluare, ajungând astfel la 50% din preţul iniţial.

Cu toate acestea, preţul de la care porneşte licitaţia nu coboară mai jos de 50% din primul preţ, cel stabilit de către evaluator.

ANAF are acces direct la toate conturile din bănci ale populaţiei şi firmelor

Sub pretextul noilor regulamente europene împotriva finanțării terorismului, Fiscul din România va derula din 11 ianuarie un program de monitorizare a tuturor conturilor bancare și virtuale ale persoanelor fizice.

ANAF operează din 11 ianuarie „registrul central electronic pentru conturi de plăți și conturi bancare”, iar toate instituțiile care au conturi financiare pentru persoane fizice și juridice vor fi obligate să trimită Fiscului toate informațiile financiare pe care le au despre firme și cetățeni, conform Economica.net.

Băncile și alte entități care operează conturi financiare vor fi obligate ca în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a Registrului, de pe 11 ianuarie, să dea Fiscului toate datele clienților. De supravegherea directă a tranzacțiilor se va ocupa Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB).

Guvernul României a emis o ordonanță de urgență în acest scop în 1 iulie 2020, numele ei fiind OUG 111/2020. Ea ar alinia legislația românească la cea europeană anti-terorism. Actul introduceun aspect important, în premieră, definiția românească a unei monede virtuale.

Monedă virtuală înseamnă o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal şi nu deţine statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb şi poate fi transferată, stocată şi tranzacţionată electronic”.