Cozi la ANAF din cauza unor somații pentru sume deja plătite. Zeci de oameni aşteaptă în frig

Cozi uriaşe la ANAF din cauza unor somații pentru sume deja plătite. Oamenii spun că nu se descurcă cu online-ul și preferă să aștepte în fața sediului chiar și câteva ore pentru a-și rezolva problemele.

04 feb. 2021, 09:48
Cozi la ANAF din cauza unor somații pentru sume deja plătite. Zeci de oameni aşteaptă în frig
Cozi la ANAF din cauza unor somații pentru sume deja plătite. Zeci de oameni aşteaptă în frig

Cozi la ANAF. Zeci de oameni s-au strâns în faţa instituţiei din Sectorul 6 chiar de la prima oră a dimineţii. Aceştia spun că aşteaptă de trei ore în faţa sediului ANAF pentru că funcţionează un singur ghişeu.

Cozi la ANAF. Oamenii aşteaptă în frig de trei ore

Oamenii spun că au primit somații prin care au fost înștiințați că trebuie să plătească amenzi sau taxe și impozite, deşi acestea au fost deja plătite. Acum, au venit la ghișeu pentru a remedia situația, dar stau de ore întregi la coadă, potrivit digi24.

„Am primit niste somatii si nu stim pentru ce sunt. A venit nepotul meu 3 ore ieri. Erau 150 de pers si am zi ca vin la prima ora azi”, a spus una dintre persoanele care se aflau la coadă.

Oamenii poartă mască, dar cei mai mulți nu respectă distanțarea fizică.

Citeşte şi Taxa de parcare lângă bloc a ajuns să coste cât rata la o maşină nouă. Unde sunt cele mai scumpe locuri

Coadă la taxe şi impozite la început de an

La fel s-a întâmplat şi la direcţiile de taxe şi impozite încă de la începutul anului.

În Capitală şi în alte oraşe din ţară au fost cozi la mai multe ghişee de taxe şi impozite. Mulţi cetăţeni au vrut să scape de o grijă şi să înceapă anul fără datorii la bugetul local. Şi luni au fost şi situaţii în care oamenii nu au putut plăti din cauza unor probleme tehnice, potrivit stiriletvr.ro.

Reamintim că puteţi evita cozile uriaşe dacă alegeţi să vă plătiţi taxele pe Internet, cu ajutorul site-ului Ghișeul.ro.

În București și în alte orașe, nivelul taxelor locale a crescut ușor, cu aproximativ trei procente, după ce a fost indexat cu rata inflației. Majorarea este de câțiva lei, în funcție de taxă. Contribuabilii care plătesc impozitele locale până pe 31 martie au parte de o reducere de 10%.

Citeşte şi Bogaţii n-au răbdare să stea la coadă pentru a primi vaccinul anti-Covid. Cum şi unde sar aceştia peste coadă, pentru a primi dozele