ANAF strigă darul la nunta lui George Simion. Invitaţii trebuie să-şi declare donaţiile!

Liderul AUR a invitat 20.000 de nuntași pe dealul din localitatea Măciuca, iar aceștia nu vor fi obligați să achite ”darul”, așa cum se întâmplă la orice nuntă tradițională

24 aug. 2022, 17:50
ANAF strigă darul la nunta lui George Simion. Invitaţii trebuie să-şi declare donaţiile!

George Simion va avea şi invitaţi nepoftiţi la nuntă. Agenția Națională de Administrare Fiscală a luat, în ultimele săptămâni, câteva controale spectaculoase, cărora le-a căzut victime influenceri, artiști sau profesori care oferă meditații în particular. George Simion face nunta de 500.000 de euro din donatii, iar ANAF vrea să strige altfel darul.

La nunta lui George Simion se va intra doar cu brățară, la fel ca la festivalurile de muzică. Peste 20.000 de invitați sunt așteptați la petrecerea care va avea loc sâmbăta aceasta. Viitorul mire căută, pe Facebook, legume românești. Tot acolo a pus și lista de cumpărături. Are nevoie de 600 de KG de ardei gras, 200 de kg de ceapă și 100 de kg de roșii.

VIDEO: George Simion lansează ultima invitație românilor, înainte de nuntă. De unde pot fi procurate brățările pentru acces: „Darul este opțional” | EXCLUSIV

Prețul unui meniu la o nuntă obișnuită variază între 50-100 de euro pe persoană. Pentru 20.000 de invitați, doar masa ar costa în jur de 200.000 de euro.

„La eveniment participă peste 10.000 de persoane. Autoritățile locale vor lua măsurile care se impun, inclusiv e posibil să devieze circulația. Evenimentul are multe beneficii pentru comunitatea locală și suntem în permanentă legatură cu autoritățile”, a precizat George Simion.

Potrivit ANAF,  într-un răspuns acordat Fanatik.ro, cu toate că toate donațiile sunt neimpozitabile, o parte dintre ele trebuie declarate. În trecut, liderul AUR a mai avut probleme cu fiscul din cauza unor amenzi luate în perioada pandemiei.

Lucian Heiuș, președintele ANAF, a anunțat că inspectorii instituției analizează inclusiv fotografiile postate pe platformele sociale, pentru a verifica în ce măsură persoanele care se afișează cu mașini scumpe sau pleacă în vacanțe de lux își permit aceste bunuri și servicii.

De cealaltă parte, George Simion susține că se întreține doar din salariul de parlamentar (146.422 de lei pe an, conform declarației de avere) și nu are alte bunuri în proprietate, cu excepția unui automobil vechi de 16 ani. Întrebat cum își permite un eveniment de o asemenea amploare, acesta a declarat că fondurile provin din donații.

Darurile manuale (care includ si darurile de nuntă) nu sunt supuse dispoziției de mai sus. În cazul în care donația este reprezentată unor bunuri mobile (automobile, electrocasnice, animale, recolte, materiale de construcții, etc), acestea trebuie ”enumerate și evaluate într-un înscris”.

Bunurile mobile corporale (de sine stătătoare) cu o valoare de până la 25.000 de lei pot face obiectul unui dar manual, cu unele excepții prevăzute de lege, arată reprezentanții ANAF.

ANAF încearcă să-l execute silit pe George Simion, după ce mai multe amenzi primite de acesta în timpul pandemiei au rămas neachitate. Șeful AUR contestă deciziile de executare.

George Simion a primit mai multe decizii de executare silită din partea ANAF, pe motiv că nu a plătit o serie de amenzi pe care le-a primit în perioada 2020-2021, în timpul pandemiei de COVID-19. Simion este al doilea membru al Parlamentului care ajunge în această situație, după fosta lui colegă de partid, Diana Șoșoacă, care riscă să rămână fără casă din cauza problemelor cu ANAF.

George Simion a scăpat de o decizie de executare. ANAF nu a făcut apel

George Simion are, în prezent, o acțiune în instanță, la Judecătoria Focșani (acolo unde are domiciliul), împotriva Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Direcția Generală a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea. Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui este chemat în garanție, în acest proces.

EXCLUSIV Gigi Becali îi recomandă lui George Simion să nu pună manele la nuntă: „Sunt primitive şi enervante, e o muzică ordinară”. VIDEO

Simion a depus acțiunea în instanță în noiembrie 2021, însă primul termen al procesului a fost fixat abia pe 25 septembrie 2022.

Într-un alt proces, tot la Judecătoria Focșani, Simion a reușit să câștige procesul cu ANAF. Instanța a anulat titlul executoriu emis de AJFP Vrancea în aprilie 2021 și actele de executare subsecvente acestuia, emise în dosarul de executare.

Conform informațiilor de pe portalul instanțelor, ANAF a ratat șansa de a face apel la decizia judecătorilor vrânceni, după expirarea a 10 zile pe care le avea la dispoziție de la pronunțare.

George Simion: ”Amenzile sunt în cuantum rezonabil”

George Simion a declarat că nu are foarte multe informații legate de ANAF și că avocații lui se ocupă de aceste aspecte. ”Sunt în niște organizări legate de nuntă. Mă interesez la avocații mei. Probabil sunt amenzi… în cuantum rezonabil. Suntem în contestarea acelor amenzi, sunt amenzile din pandemie. Știu că am câștigat un astfel de proces. Mă voi interesa și de celelalte”, a declarat George Simion pentru FANATIK. George Simion a acumulat câteva zeci de amenzi de cel puțin 1.000 de lei. Doar în aprilie 2021, George Simion a primit o contravenție de 15.000 de lei, după ce un protest organizat de AUR a degenerat în conflicte de stradă de mică amploare, scrie fanatik.ro.