ANAF-ul e pus pe făcut bani: Va emite decizii de impunere pentru restanţele din ultimii cinci ani

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că ANAF va trimite în acest an, pentru ultima dată, decizii de impunere pentru restanţele din ultimii cinci ani.

RomaniaTV.net
15 mart. 2018, 16:40
ANAF-ul e pus pe făcut bani: Va emite decizii de impunere pentru restanţele din ultimii cinci ani

Suma pe care ANAF ar putea-o colecta astfel se ridică cel puțin la câteva sute de milioane de lei, în contextul în care anul trecut au fost trimise impunerile pentru plata CASS abia pentru anul 2012, astfel încât datoriile să nu se prescrie, scrie profit.ro

În cazul în care ANAF va emite anul acesta o ultimă decizie de impunere care să centralizeze toate restanțele, așa cum este anunțat acum, aceasta ar trebui să acopere 5 ani, respectiv 2013, 2014, 2015, 2016 și 2017.

Citeşte şi Declaraţie unică de venit: Schimbări importante pentru persoanele plătite pe drepturi de autor

„Este un lucru foarte important pe care vreau să-l menționez. Există mulți ani pentru care Fiscul nu a emis decizii de impunere, iar în acest an, când contribuabilii vor primi pentru ultima dată decizia de impunere, decizie care se va emite în a doua parte a anului pentru cei care nu sunt în sistemul online, vom centraliza toate deciziile de impunere restante, pentru ca omul să aibă o singură situație primită. Ne gândim chiar la un mecanism de a stimula plata în cursul acestui an, pentru că nu este vina contribuabilului că statul nu a emis la timp deciziile de impunere și acest lucru trebuie să conteze”, a spus Teodorovici, întrebat despre impactul asupra bugetului din amânarea încasărilor din impozit pe venit și contribuții, datorate de cei cu venituri din activități independente.

Un astfel de mecanism poate presupune acordarea unor facilități precum un termen mai extins de plată sau ștergerea unor penalități.

Citeşte şi Eugen Teodorovici: Până în luna aprilie, toţi contribuabilii vor primi acasă parolele pentru a putea depune online formularele la ANAF