Analize sarcină. Ce analize trebuie să faci înainte să rămai gravidă şi în timpul sarcinii

Analize sarcina. Inainte si dupa ce ai ramas insarcinata este recomandat sa faci mai multe analize medicale pentru a determina starea de sanatate a mamei si a bebelusului.

RomaniaTV.net
18 sept. 2018, 04:09
Analize sarcină. Ce analize trebuie să faci înainte să rămai gravidă şi în timpul sarcinii

In continuare vei afla ce analize trebuie sa faci inainte sa ramai gravida si in timpul sarcinii.

Urmareste aici Sarcina pe saptamani! 

Analize sarcina – Inainte de conceptie

Pentru a avea un copil sanatos, in momentul in care te-ai hotarat sa ai un bebe este indicat sa-ti faci o serie de analize medicale.

Fa o programare la medicul ginecolog care iti va recomanda o serie de analize preliminare, pentru a elimina orice posibil obstacol in calea fertilitatii.

Daca ai probleme cu kilogramele in plus, s-ar putea sa-ti recomande o dieta sau schimbarea stilului de viata. De asemenea, vei primi sfatul sa renunti la tot ce inseamna alcool, tigari, droguri.

Urmeaza o lista de teste medicale de baza (la sange si la urina) pentru a se afla starea de sanatate a mamei, dar si a tatalui.

Nu este exclus sa se ceara vaccinarea impotriva unor boli precum gripa, varicela, rubeola etc.

Boli cu transmitere sexuala

Inainte de a ramane insarcinata, medicul va cere analize care sa determine o eventuala boala cu transmitere sexuala, inclusiv HIV. Clamidia, gonorea, sifilisul pot fi tratate cu antibiotic. Insa, in sarcina, sunt extrem de periculoase pentru bebelusi.

Virusul HIV poate fi transmis bebelusului in orice etapa a sarcinii, dar si dupa nastere, in timpul alaptarii. Daca este descoperit si tratat virusul, se poate evita trasmiterea catre bebelus. De asemenea, bebelusul poate fi tratat in primele 4-6 saptamani dupa nastere.

Hepatita B poate fi transmisa bebelusului la nastere. Acesta poate dezvolta o multime de probleme de sanatate. Dar, daca este descoperita la timp, atat parintii, cat si bebelusul pot fi tratati. 

Teste genetice

Daca in istoricul familiei exista o boala ce ar putea fi mostenita, este recomandata efectuarea unor teste genetice, pentru a se determina daca exista gene recesive ce ar putea fi transmise bebelusului.

Totusi, cele mai multe teste genetice vor fi recomdate dupa ce ramai insarcinata.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.