VIDEO Anamaria Ferentz, declaraţii şi imagini terifiante din Los Angeles: „Se aud împuşcături, s-a dat ordin să stăm în casă”

Moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare care a apărut într-o filmare țintuit la pământ de un polițist alb și strigând că nu poate să respire, a provocat indignare și revoltă.

RomaniaTV.net
31 mai 2020, 08:03
VIDEO Anamaria Ferentz, declaraţii şi imagini terifiante din Los Angeles: „Se aud împuşcături, s-a dat ordin să stăm în casă”

Anamaria Ferentz, care locuieşte de ani buni în Sua, este şocată de ceea ce se întâmplă. A urcat pe acoperişul blocului şi a filmat câteva imagini, pentru a arăta prietenilor virtuali ce se întâmplă acolo.

Citeşte şi: Trump continuă postările agresive pe Twitter: Protestatarii ar fi fost „întâmpinaţi cu câini feroce şi arme ameninţătoare” la Casa Albă 

Un apus frumos, dar nişte vremuri sângeroase, din păcate. Sunt aici, la mine, pe acoperişul blocului şi puteţi auzi elicopterele, sunt foarte multe, ambulanţe. Este foc pe bulevard, unde se întâmplă protestele, au dat foc la maşini de poliţie. Se protestează în continuare pentru George Floyd, bărbatul de culoare care a fost omorât de poliţişti cu sânge rece.

Oamenii de culoare sunt sătui de nedreptăţile făcute de-a lungul anilor şi în special acum. Multă lume protestează, din păcate nu paşnic. S-au întors împotriva poliţiştilor, aruncă în ei cu diferite chestii. Se aud şi împuşcături. Nu ştiu dacă chiar sunt împuşcături sau chestii aruncate în aer pentru a îndepărta mulţimea, nu sunt sigură. Este destul de înfricoşător.

S-a dat ordin să stăm în casă, tot Los Angeles-ul şi Beverly Hills. Eu sunt în casă, în siguranţă. Uitaţi focurile, sunt date de protestatari. Eu le înţeleg mânia, însă violenţa nu face decât mai mult rău”, a povestit Anamaria într-un filmuleţ pe pagina sa de Facebook.

Interzis sa iesi din casa incepand de acum pana maine dimineața, in Los Angeles. Proteste violente din pacate… Curfew in LA….now… Scary times….

Publicată de Anamaria Ferentz pe Sâmbătă, 30 mai 2020

 

Cazul George Floyd. Sute de manifestanţi protestează în faţa Casei Albe

Sute de persoane au protestat vineri seara în faţa Casei Albe pentru a-şi exprima furia după ce George Floyd, un afro-american de 46 de ani, a murit din cauza modului în care a fost tratat de poliţie, informează AFP.

Moartea acestuia, luni, în Minneapolis, în timpul unei arestări violente, a reînviat sensibilităţile rasiale în SUA.

Purtând pancarte pe care puteau fi citite sloganuri precum “Stop Killing Us” (Nu ne mai ucideţi) şi “Black Lives Counts” (Vieţile negrilor contează), protestatarii au cerut să se facă “dreptate pentru George Floyd” în faţa reşedinţei preşedintelui Donald Trump, scrie Agerpres.

Înregistrări video, devenite virale, au fost făcute de trecători care au asistat luni la scena în care un poliţist alb din oraşul Minneapolis îl trânteşte pe George Floyd apăsând cu genunchiul pe gâtul acestuia timp de câteva minute, în timp ce victima îi spune că nu mai poate respira.

De la difuzarea acestor înregistrări video demonstraţii ce s-au transformat în revolte au avut loc în Minneapolis, în special în apropierea secţiei de poliţie unde lucrează cei patru poliţişti implicaţi în incident, dar şi în alte oraşe din SUA. Până vineri, protestele s-au extins în multe oraşe americane, de la Detroit şi Atlanta până la New York, Houston şi Washington.

Poliţistul implicat în moartea lui George Floyd a fost arestat şi acuzat vineri de omor, o măsură “tardivă” şi insuficientă, conform familiei victimei.“Vrem inculpare pentru omor voluntar cu premeditare. Şi vrem să îi vedem arestaţi pe ceilalţi poliţişti” (implicaţi), conform unui comunicat dat publicităţii de familia lui George Floyd.