Anastase: Unii cred că scaunul de preşedinte al Camerei este ocupat pe nedrept de o femeie

Roberta Anastase a afirmat, miercuri, la Ploieşti, la lansarea cărţii "Cariera - substantiv feminin", că în politică "în mod excepţional trebuie să înveţi să rezişti" şi că politicieni din toate partidele au considerat că scaunul de preşedinte al Camerei este ocupat pe nedrept de o femeie.
Romania TV
30 mai 2012, 13:35
Anastase: Unii cred că scaunul de preşedinte al Camerei este ocupat pe nedrept de o femeie

Anastase a povestit la evenimentul din Ploieşti că a intrat în politică la vârsta de 15 ani şi că întotdeauna a luat politica „aşa cum iei o profesie”.

„Nu m-am gândit niciun moment atunci când am intrat în politică la faptul că voi avea vreodată şansa să ocup o astfel de poziţie (funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor – n.r.), dar niciun moment nu am gândit că aş avea probleme pentru că sunt femeie. Nu m-am privit pe mine în interiorul politicii ca pe o femeie. Am abordat profesionist cariera mea politică”, a afirmat Roberta Anastase.

Ea a adăugat că „în mod excepţional trebuie să înveţi să rezişti” în politică, dar că acest lucru nu înseamnă că politica nu este o ocupaţie frumoasă.

Întrebată care a fost cel mai dificil moment din cariera sa politică, Roberta Anastase a arătat că cel mai „delicat” moment a fost cel de la votul Legii pensiilor. În acest context, preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că nu a gestionat cum ar fi trebuit acel moment în ceea ce priveşte comunicarea.

„A fost, probabil, cel mai cumplit moment. A fost o problemă de comunicare şi probabil că în acel moment se aştepta de la mine să cer demisia secretarilor. Eu nu am făcut-o şi atunci tot atacul politic a fost focalizat pe mine„, a spus Anastase.

În ceea ce priveşte modul în care a fost acceptată ca preşedinte al Camerei Deputaţilor de către colegii săi bărbaţi, Roberta Anastase a explicat că a întâmpinat „extraordinar de multă rezistenţă”, pentru că „unii au considerat că acel scaun este ocupat pe nedrept de o femeie” şi că abordările în acest sens nu au fost doar de la opoziţie, ci au fost „transpartinice”.

Întrebată dacă la încheierea acestui mandat rămâne în politică, Roberta Anastase a spus: „După alegerile locale voi face o analiză şi voi lua o decizie dacă voi candida sau nu”.

În cadrul dezbaterii, preşedintele Camerei Deputaţilor a făcut şi mărturisiri legate de viaţa sa personală. Astfel, Roberta Anastase a povestit cum, la începutul relaţiei, logodnicul său a încercat să o determine să renunţe la politică dar că pe parcurs acesta a înţeles că pentru ea politica este „o pasiune” şi a respectat acest lucru.

Anastase a mai spus că a „condiţionat” relaţia cu logodnicul său, în sensul că i-a cerut acestuia să nu încheie contracte cu statul. „Cred că şi viaţa de familie se poate adapta la o carieră, indiferent de domeniu, după cum şi cariera se poate adapta la viaţa de familie”, a concluzionat Roberta Anastase.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'