Anastasia, o ucraineancă de 23 de ani, înjunghiată mortal de soț, în Italia, la doar câteva luni după ce au fugit împreună din calea războiului

Anastastasia, o ucraineancă de doar 23 de ani, a avut parte de un final cumplit. A reușit să scape de războiul pornit de ruși în Ucraina, dar a fost ucisă de soț în Italia.

17 nov. 2022, 12:46
Anastasia, o ucraineancă de 23 de ani, înjunghiată mortal de soț, în Italia, la doar câteva luni după ce au fugit împreună din calea războiului

Anastasia a fugit, în urmă cu opt luni, din Ucraina din cauza războiului izbucnit în țara sa. A plecat cu soțul ei de origine egipteană și cu băiețelul pe care îl aveau împreună, cu gândul de a-și salva viața. Din păcate pentru Anastasia, a fugit ca să scape de o posibilă tragedie și a dat de alta.

Tânăra de 23 de ani a fost înjunghiată de propriul ei soț care, ulterior, a aruncat-o într-un râu. Anastasia a stat opt luni în Italia alături de familie. În ultima vreme se angajase la un restaurant din Osteria dalla Peppa din Fano, o comună din provincia italiană Pesaro e Urbino, regiunea Marche. În timpul liber, femeia dădea lecții de pian, fiind unul dintre hobby-urile sale.

În ultima perioadă a început să aibă probleme în căsnicie și a decis să se despartă de soțul ei de 40 de ani. Situația s-a înrăutățit, bărbatul nu a vrut să accepte despărțirea și a supus-o pe tânără la tot felul de abuzuri. Anastasia a mers la poliție să-l denunțe din cauza abuzurilor repetate, iar acest gest a complicat lucrurile și mai mult, conform La Repubblica.

Anastasia a ales să pună capăt calvarului și s-a mutat la o prietenă împreună cu fiul ei de doi ani. Nu a vrut ca micuțul să asiste la scenele înfiorătoare, așa că, s-a dus înapoi acasă doar ea ca să își mai ia niște lucruri. Acolo ar fi avut o altă ceartă aprinsă cu soțul ei.

Citește și Gestul sfâșietor făcut de Mădălina Crețan, soția lui Nosfe, la o lună de la moartea artistului. „Știu că e greu și că doare, mai ai puțină răbdare”

Ulterior, tânăra a fost găsită fără suflare pe un câmp din Fano. Oamenii legii au descoperit că fusese înjunghiată de mai multe ori.

Bărbatul a fost prins de polițiști în gara Bologna. După gestul extrem, acesta a vrut să părăsească Italia, însă autoritățile i-au stricat planurile. Și-a recunoscut faptele și chiar a indicat locul crimei. Trupul neînsuflețit al Anastasiei a fost găsit într-un pârâu, în zona rurală din Villa Giulia, lângă Fano. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de reținere, pentru infracțiunea de omor.

Primarul din comuna Fano a confirmat vestea tristă și și-a exprimat regretul pentru destrămarea familiei Anastasiei. Fiul ei va fi nevoit să învețe să trăiască fără mamă.

„Acesta este genul de știri pe care nu ai vrea să le primești niciodată, despre care crezi că se întâmplă întotdeauna în altă parte, în alte orașe, nu în al tău. Să știi că la Fano s-a petrecut o astfel de violență nemaiauzită, împotriva unei tinere mă paralizează și mă supără. Și ca mine este marcată o întreagă comunitate. Tânăra găsise în Fano un loc ideal pentru a-și urma visurile și a-și cultiva ambițiile. În timp ce își plănuia viitorul cu speranță și entuziasm, a căzut victima unei tragedii absurde”, a declarat edilul Fano, Massimo Seri.

Citește și Sfârșit tragic! Irinel Buneață, un cunoscut lăutar din Buzău, s-a stins din viață la 28 de ani, într-un accident cumplit. Gestul emoționant pentru familie făcut chiar înainte să moară