ANAT anunţă controale pe litoral înaintea deschiderii sezonului estival

Autoritatea Naţională pentru Turism va organiza controale pe litoral, începând de vineri şi până în 29 aprilie, înaintea deschiderii sezonului estival, pentru a verifica starea staţiunilor, a plajelor şi a hotelurilor sau pensiunilor, potrivit unui comunicat emis vineri, care nu precizează dacă vor fi acordate sancţiuni firmelor şi autorităţilor locale considerate nepregătite pentru sezonul turistic.

22 apr. 2016, 09:05
ANAT anunţă controale pe litoral înaintea deschiderii sezonului estival

Verificările au loc în staţiunile turistice şi în localităţile cu potenţial turistic de pe litoral.

„Reprezentanţii Direcţiei Generale Control şi Autorizare Turism din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Turism vor efectua verificări asupra stadiului de pregătire a sezonului turistic estival 2016 şi a activităţilor turistice ce se desfăşoară pe litoralul Mării Negre”, se arată în comunicatul ANT.

Autoritatea va verifica dacă firmele de pe litoral respectă reglementările referitoare la „dezinsecţia şi deratizarea domeniului public şi al structurilor de primire turistice în staţiunile de pe litoral”.

De asemenea, ANT va verifica dacă s-au înfiinţat serviciile de salvare acvatică-salvamar şi serviciile de prim ajutor pe plaje, precum şi stadiul lucrărilor de realizare a utilităţilor pentru plaje, inclusiv colectarea selectivă a deşeurilor.

Şi firmele care au activităţi pe plajă vor fi controlate în legătură cu exploatarea legală a plajelor închiriate, inclusiv modul de obţinere a autorizaţiei turistice de plajă.

De asemenea, ANT va distribui flyere cu informaţii referitoare la obligativitatea clasificării structurilor de primire turistică în vederea diminuării fenomenului de turism „la negru”.

Verificările vor cuprinde şi modul în care autorităţile locale din staţiuni asigură condiţii minime de civilizaţie precum iluminatul public, amenajarea spaţiilor verzi şi a parcărilor sau toaletarea copacilor.

ANT nu precizează ce sancţiuni riscă firmele sau autorităţile locale care nu asigură condiţii minime pentru activităţi turistice, în condiţiile în care autoritatea are, printre atribuţii, controlul activitătilor din turism si din industria de agrement şi controlul calitătii serviciilor din turism.

Citeşte şi Transilvania şi litoralul românesc, în topul destinaţiilor turistice ale anului 2016