Anca Dragu se opune discriminării: „Măsurile de stimulare a vaccinării sunt mult mai eficiente decât restricţiile”

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a apreciat miercuri că măsurile de stimulare a vaccinării sunt ''mult mai bune şi mult mai eficiente'' decât restricţiile.

04 aug. 2021, 12:42
Anca Dragu se opune discriminării: „Măsurile de stimulare a vaccinării sunt mult mai eficiente decât restricţiile”

„Eu sunt de părere că măsurile de stimulare sunt cele mai bune, sunt mult mai bune şi mult mai eficiente decât măsurile de restricţionare, pentru că aşa funcţionează măsurile de politici în general”, a precizat Anca Dragu, întrebată pe această temă la Parlament.

În opinia preşedintelui Senatului, în momentul în care încerci să impui o măsură, reacţia este una de reţinere, motiv pentru care ar trebui să se facă un apel permanent la responsabilizarea tuturor.

„În momentul în care vii cu barda, reacţia este una de reţinere. Ar trebui mai degrabă să ne gândim la măsuri de stimulare şi apoi ar trebui să facem apel în continuu la această responsabilizare a tuturor, pentru că este vorba de viaţa noastră, în cele din urmă, şi că este bine să ne uităm la ceea ce spun oamenii de ştiinţă, ce spun cercetătorii, ce spune ştiinţa, ce spun medicii şi mai puţin să ne uităm la ce spun antivaxerii”, a spus Dragu.

Anca Dragu: „România are nevoie de un pachet integrat de legi privind drepturile persoanelor cu disabilităţi”

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, afirmă că România are nevoie de un cod al accesibilizării, un set integrat de legi care să ofere instrumente de aplicare a Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

„Drama prin care trec persoanele cu dizabilități, lupta lor pentru a duce o viață normală, nevoia acestora de fi înțeleși și ajutați – toate acestea sunt greu de conștientizat și de pus în cuvinte. Societatea resimte trei decenii de ignoranță pentru această categorie de oameni, iar independența lor trebuie să fie un obiectiv național.

Copiii cu deficiențe de auz încă învață după manuale create înainte de Revoluție. Este un exemplu dur, dar relevant pentru realitatea sistemului de învățământ special și lista poate continua.

Camelia Platt, prof. dr. Florea Barbu și Mariana Barbu însoțită de Chloe, câinele ghid pentru nevăzători, au venit la Senat cu o inițiativă concretă: România are nevoie de codul accesibilizării, un set integrat de legi care să ofere instrumente de aplicare a Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Mă bucur să mă alătur inițiativei de a constitui un grup de lucru la nivelul Parlamentului care să construiască acest cod.

Integrarea oamenilor în societate e un proces firesc și așa trebuie să fie și pentru persoanele cu nevoi speciale.”, a scris Anca Dragu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Iohannis, despre PNRR: „Nici mie nu mi s-a părut perfect. Vom avea PNRR aprobat, dar abia după începe greul, pentru că proiectele trebuie implementate”