Anca Dragu: „Voi cere o analiză şi vom trece la măsuri împotriva celor fără mască de protecţie în Senat”

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a anunţat, marţi, că va cere o analiză departamentului de specialitate şi se va trece la măsuri împotriva celor care nu poartă mască de protecţie sanitară în clădirea forului legislativ.

30 mart. 2021, 14:33
Anca Dragu: „Voi cere o analiză şi vom trece la măsuri împotriva celor fără mască de protecţie în Senat”

Anca Dragu vrea sancţionarea senatorilor care nu poartă mască, dar i-a luat apărarea lui Vlad Voiculescu, ultimul demnitar filmat fără mască în Parlament.

„Voi cere o analiză de la departamentul de specialitate şi, da, vom trece la măsuri. Cred că asta este singura soluţie. Am făcut apel la responsabilitate. Este responsabilitatea noastră a tuturor să ne conformăm, pentru că trebuie să ne protejăm pe noi, să-i protejăm pe cei de lângă noi. Nu e de joacă cu această pandemie şi cu virusul”, a afirmat Dragu, la Senat.

Anca Dragu: „Ministrul Vlad Voiculescu era singur, într-un spaţiu amplu, şi a explicat că voia să bea apă”

Întrebată despre ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a fost surprins fără mască de protecţie sanitară în Palatul Parlamentului, ea a răspuns că acesta a explicat că voia să bea apă.

„Ministrul Voiculescu era singur, într-un spaţiu foarte amplu. Şi, după cum dumnealui a explicat, avea o intervenţie într-un hol şi voia să bea nişte apă. Nu e o practică pe care dumnealui o aplică. Haideţi să facem aceste imagini cu toţi cei ce nu poartă mască în Parlament”, a susţinut Anca Dragu, conform Agerpres.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a reacţionat pe Facebook după ce a fost fotografiat, luni, fără mască de protecţie, pe holurile Parlamentului.

Ministrul Sănătăţii a găsit primele scuze: era într-o conferinţă video şi pentru a bea apă. Potrivit legislaţiei, masca de protecţie trebuie purtată în orice spaţiu public închis, aşa cum este şi holul Parlamentului.

„Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliștii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură. Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Citeşte şi: George Simion îi dă replica prefectului Capitalei, care a acuzat partidul AUR pentru manifestaţiile violente de luni seară: „Incidentele s-au desfăşurat în afara cadrului protestului”