Anca Dumitra, Geaninuţa din Las Fierbinţi, rupe tăcerea despre hărțuiri. ”Am avut parte, și e absolut normal. Nu doar în studenție și după”

Anca Dumitra este una dintre cele mai iubite și apreciate actrițe din România. În urmă cu mai bine de 11 ani, ea a cucerit inima publicului din întreaga țară cu rolul Geaninuței din serialul „Las Fierbinți”.

14 aug. 2023, 12:19
Anca Dumitra, Geaninuţa din Las Fierbinţi, rupe tăcerea despre hărțuiri. ”Am avut parte, și e absolut normal. Nu doar în studenție și după”
Anca Dumitra rupe tăcerea despre hărțuirile din lumea teatrului

Anca Dumitra rupe tăcerea despre hărțuirile din lumea teatrului. Pe lângă talentul pe care îl are, Anca Dumitra a fost înzestrată de mama natură cu o frumusețe aparte care nu poate fi trecută cu vederea și care de-a lungul timpului, i-a creat și unele neplăceri.

Citește și Diferența uriașă de vârstă dintre Anca Dumitra și soțul ei, Manfred Spendier. Actrița din Las Fierbinți este mult mai mică

Anca Dumitra rupe tăcerea despre hărțuirile din lumea teatrului

Invitată în podcastul lui Mihai Morar, Anca Dumitra  a vorbit despre mișcarea internațională  #MeToo împotriva hărțuirii și violenței sexuale.

Întrebată dacă de-a lungul carierei sale s-a confruntat cu astfel de situații, actrița a răspuns: „Da, am avut parte, și e absolut normal. Nu doar în studenție și după ce-am terminat studenția. (…) Cum el are libertatea să ți se adreseze și tu ai libertatea să i te adresezi pe măsura întrebării sau acțiunii sale. Pe cât de diplomată sunt, când cineva, mai ales în direcția asta, depășește măsura, n-am nicio opreliște. Și dacă ai vrea să cucerești o femeie, masculinitatea trebuie să o dirijezi într-o manieră frumoasă, elegantă. Dacă există vreun necioplism nu dau peste nas cu același necioplism, dar o să te fac conștient de el”.

În ciuda acestor situații, Anca Dumitra se consideră binecuvântată că atât profesional cât și personal nu a fost nevoită să facă compromisuri din cauza comportamentului neadecvat al bărbaților alături de care lucra.

„Am fost foarte binecuvântată, și personal și profesional. Sunt un om care-și dorește foarte mult să facă ceea ce-i place, să-și facă profesia. Mici compromisuri trebuie să fie, dar de bun augur, în direcția în care trebuie. Majore nu, nicidecum. Am fost ferită de ele. Poate ar fi putut fi, dar s-au lăsat intimidați”, a declarat Anca Dumitra, în podcastul „Fain&Simplu”.

Anca Dumitra, dezvăluiri emoționante despre cel mai mare eveniment din viața sa

Anca Dumitra este în culmea fericirii! Deși au trecut mai bine de patru luni de când a fost mireasă, actrița are în continuare aceiași sclipire ca în ziua în care i-a jurat iubire veșnică în fața lui Dumnezeu omului de afaceri de origine austriacă, Manfred Spendie.

Nunta celor doi a fost una restrânsă într-un cadru de poveste, însă ce i-a rămas bine întipărit în suflet actriței este cununia religioasă oficiată de părintele Nicolae Dima, la Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”.

Anca Dumitra a dezvăluit, în cadrul podcastului Fain și Simplu prezentat de Mihai Morar, că ceremonia religioasă a fost oficiată într-o biserică ortodoxă, după ce soțul său care este catolic a primit o dispensă.

Actrița care în copilărie nu se visa mireasă a plâns în ziua nunții sale și asta după ce și-a văzut tatăl cu ochii în lacrimi.

”El e catolic, dar a primit bilet de voie. Am fost la părintele Vasile Ioana și ne-a îndrumat, dar nu a fost dumnealui în ziua respectivă și a fost părintele Dima. Pe tata nu l-am mai văzut plângând, nu l-am văzut plângând, decât în momente dificile și grele, prin care nu ai mai vrea să mai treci, dar acum la intrarea în biserică, eu eram destul de aiurită să intru și după aia m-am oprit un pic și l-am văzut și instant mi-au dat și mie lacrimile și am zis: Nu, nu, gata! Am plâns după aceea la slujbă, a fost o slujbă foarte frumoasă și părintele Dima a fost fabulos și minunat”, a declarat Anca Dumitra, în cadrul podcastului Fain și Simpu.

Deși foarte multă lume i-a spus înainte de marele eveniment că în ziua nunții nu o să aibă timp de nimic, actrița spune că a demontat toate miturile și le-a făcut chiar pe toate.

Citește și Anca Dumitra și Manfred Spendier se află în luna de miere. Ce destinaţie au ales cei doi îndrăgostiţi