Anca Pandrea cere ajutor: Iura al meu are nevoie de sânge

După mai bine de o lună de când e internat în Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, starea de sănătate a actorului Iurie Darie (83 de ani) s-a mai ameliorat. Cu toate acestea, el are nevoie de transfuzii de sânge.

RomaniaTV.net
26 iul. 2012, 07:38
Anca Pandrea cere ajutor: Iura al meu are nevoie de sânge

Anca Pandrea, iubita lui Iurie Darie, a declarat că Iura al ei începe să dea mici semne de însănătoşire: “Sunt fericită că medicii l-au scos de pe Dopamină, deoarece lui Iura i-a revenit tensiunea la normal. Ăsta este un semn foarte bun pentru recuperarea lui. Însă Iura al meu are nevoie de sânge, grupa sangvină A2, cu RH pozitiv”, a spus actriţa, potrivit libertatea.ro.

Cei care doresc să doneze sânge pentru îndrăgitul actor au de făcut următorii paşi:

  • Să se prezinte cu buletinul/cartea de identitale la Institutul de Hematologie din Capitală, unde li se vor face gratuit câteva analize rapide.
  • Să spună că vor să doneze pentru Iurie Darie, care este internat în Spitalul Bagdasar Arseni, secţia Terapie Intensivă.
  • Nu este neapărată nevoie să aveţi aceeaşi grupă sangvină cu cea a actorului.

Actorul Iurie Darie a ajuns pe 16 iunie la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), cu o ambulanţă, după ce a acuzat dureri în piept şi probleme de respiraţie. Potrivit medicilor, actorul a suferit o complicaţie postoperatorie, acumulând în continuare lichid la creier.