Anca Vlad, Confederaţia Naţională a Patronatului Român: Profesiile liberale vor fi desfiinţate

Publicat: Marţi, 05 Mai 2015 09:45 // Actualizat: Marţi, 05 Mai 2015 09:45 // Sursa: romaniatv.net

Aprobarea unui proiect de HG poate duce la desfiinţarea profesiilor liberale şi angajarea profesioniştilor cu contract individual de muncă, mult mai împovărat fiscal decât veniturile din profesii libere, se teme Anca Vlad, prim-vicepreşedinte al Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român (CNPR).

"În 2010 a venit acea excepţie a Codului de Procedură Fiscală unde se specifica foarte clar că toate profesiile care generează venituri din activităţi independente nu pot fi recalificate, şi tratate ca dependente.

Acum se doreşte prin proiectul de HG pus în dezbatere publică să se desfiinţeze această excepţie de la normele şi toţi cu profesii liberale să se recalifice. Consecinţa va fi dispariţia profesiilor libere. Ceea ce se vrea prin proiectul de HG e ca norma de exceptare a profesiilor libere independente să se abroge", a spus Anca Vlad, prim-vicepreşedinte al Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român.

Ea se teme că dacă această formă a legii intră în vigoare, din momentul în care HG va fi publicată în Monitorul Oficial, profesiile liberale vor putea fi oricând recalificate ca dependente, la solicitarea organelor de control fiscal, cei care au profesii liberale vor trebui să aibă contract de muncă. "Deci nu vor ma exista profesii libere independente", crede Anca Vlad, care este Președinte Grupului Fildas Catena, mare angajator de farmacişti.

Cei ce ar putea fi afectaţi de schimbarea legii vor fi medicii, farmaciştii, psihologii, asistenţii medicali, tehnicienii dentari, avocaţi, notari publici, executori judecătoreşti, consilierii juridici, mediatorii, experţii contabili, experţii tehnici, experţii criminalişti, contabilii autorizaţi, auditorii financiari, consultanţii fiscali, arhitecţi, traducători, practicieni în reorganizare şi lichidare, urbaniştii, persoanele autorizate să realizeze şi sa verifice lucrăile de specialitate din domeniul cadastrului, geodeziei şi cartografiei, auditorii energetici pentru clădiri.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Anca Vlad Confederaţia Naţională a Patronatului Român profesii liberale
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 mai 11:11
Răspunde | Votează email 1 email
Prodan Daniel
Dragi romani trebuie sa protestam importiva abuzurilor ,nu mai lasati capul plecat,e un abuz din partea unor funcionari ai statului,sa le aratam ca si noi suntem puternici,vrem protest de strada
07 mai 11:04
Răspunde | Votează email 1 email
Prodan Daniel
Dragi romani nu mai fiti indiferenti,protestati importiva impozitarii abuzive a profesiilor liberale si nu numai....vrem sa mergem la proteste de strada.Daniel
06 mai 08:23
Răspunde | Votează email 0 email
Munca la domiciliu
Viitorul vostru depinde, în mare măsură, de ceea ce învăţaţi şi experimentaţi, începând din acest moment. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
05 mai 22:53
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
TOTI AVEM PROBLEME DE SANATATE ,IMPORTANT E SA MUNCIM PANA NU MAI PUTEM CA SA INCERCAM SA DEMONSTRAM CE PUTEM. E ILEGAL SA DISCRIMINAM PE MOTIVE DE RASA,RELIGIE, ORIENTARE SEXUALA, DIZABILITATI.ETC. CAT DESPRE POVESTI BIBLICE- E O POVESTE DESPRE MIRIAM CARE DUPA CE ERA SA FIE BATUTA CU PIETRE SI I-A FOST RASTIGNIT COPILUL , ACESTA A INVIAT SI EA A MURIT VICTORIOASA LA 76 DE ANI. MI-AM AMINTIT DUPA CE AM AUZIT DISCUTIILE DOMNULUI G.MA UITAM LA ANTENA STARS CA IISUS IN COPILARIE AVEA TRASATURI FEMININE.
05 mai 12:45
...decât veniturile din profesii libere, se teme Anca Vlad, prim-vicepreşedinte al Confederaţiei Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
05 mai 09:51
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H