Ancheta alegerilor locale la Sectorul 1 Bucureşti continuă. Judecătoarea care a intrat în camera cu voturi, audiată la SIIJ

Ancheta alegerilor locale desfăşurate la Sectorul 1, cu privire la fraudarea voturilor, continuă. Cercetarea a fost deschisă de SIIJ după ce în spațiul public au apărut imagini cu mai mulți membri USR care au intrat în sala unde erau depozitate voturile de la Sectorul 1.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 07:54
Ancheta alegerilor locale la Sectorul 1 Bucureşti continuă. Judecătoarea care a intrat în camera cu voturi, audiată la SIIJ

Olimpia Crețeanu, judecătoarea care apare și ea pe înregistrare și se aude cum îi certa pe membrii secției de vot pentru ce s-a întâmplat în sala de depozitare a voturilor, a ajuns și ea, marţi, în fața procurorilor SIIJ. 

Cum au reacţionat reprezentanţii BES1, după publicarea imaginilor în spaţiul public

Reprezentanții Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 București au explicat prin intermediul unui comunicat ce s-a întâmplat de fapt în imaginile prvind procesul electoral de la Sectorul 1.

Având în vedere informațiile și imaginile apărute în spațiul public, prin care se induce ideea că membri ai Birorului Electoral al Circumscripției Electorale Sector1 ar fi facilitat sustragerea din încăperea securizată a unor saci cu voturi, întreaga prezentare în spațiul public începând cu seara zilei de 30.09.2020 fiind denaturată în scopul inducerii în eroare a publicului, vă aducem la cunoștință următoarele:

– Cu titlu preliminar facem precizarea că toți membrii Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 și-au desfășurat activitatea în mod continuu, începând cu data de 27.09.2020, ora 06.00 și până la data de 29.09.2020, în jurul orei 03.00. Activitatea a fost reluata la data de 29.09.2020, în jurul orei 09.30 și s-a finalizat la data de 30.09.2020, în jurul orei 01.30.

– În perioada dintre 29.09.2020, ora 03.00 și 30.09.2020, ora 09.30, în care sediul Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 a fost închis, acesta a fost păzit de către o persoană din cadrul Jandarmeriei. Mai mult, pentru a evita orice suspiciune, împreună cu jandarmul au stat atât membrul Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 din partea PSD, cât și doi candidați din cadrul USR.
– Accesul în încăperea în care sunt depozitate materialele electorale se face doar la cererea președintelui sau a locțiitorului Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1, jandarmul întocmind de fiecare dată un proces-verbal de predare-primire a încăperii”, se menționează în comunicat.