Anchetă de amploare în Alba Iulia. Un preot cu COVID ar fi participat la două botezuri, o înmormântare și ar fi ținut și o slujbă

Scandal de zile mari în Alba Iulia, după ce un preot care deși știa că are COVID a ținut o slujbă, două botezuri și a participat și la o înmormântare.

03 nov. 2021, 13:48
Anchetă de amploare în Alba Iulia. Un preot cu COVID ar fi participat la două botezuri, o înmormântare și ar fi ținut și o slujbă

Anchetă de amploare în Alba Iulia. Poliția și Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia s-au autosesizat  și au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Anchetă de amploare în Alba Iulia. Un preot cu COVID ar fi participat la două botezuri, o înmormântare și ar fi ținut și o slujbă

Persoana cercetată este preotul Ioan Șopterean, care slujește la o biserică din cartierul Micești. Acesta ar fi fost confirmat cu COVID, sâmbătă seara, în data 30 octombrie, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Acesta ar fi fost testat rapid și el și soția sa, iar rezultatul pozitiv ar fi fost comunicat după testare.

Preotul ar fi ținut slujba de duminică și două botezuri, chiar dacă trebuia să fie în izolare.

„Ca urmare a apariției în spațiul public a unor informații legate de prezența fizică la sfintele slujbe a preotului Ioan Șopterean, paroh al parohiei Micești, în contextul confirmării infectării sale cu Covid-19, Arhiepiscopia Alba Iuliei a demarat o anchetă internă pentru stabilirea exactă a circumstanțelor în care s-a petrecut această situație regretabilă.

Ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Alba Iuliei reiterează recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la respectarea măsurilor de precauție și protecție sanitară și a dispozițiilor autorităților competente, îndemnând clerul și credincioșii să sporească rugăciunile pentru sănătate și pentru oprirea pandemiei”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iuliei, pentru Alba24.

Citește și: Elevii vor fi testaţi de două ori pe săptămână pentru COVID-19 la şcoală. Cine şi cum se face testarea
Reprezentanții IPJ Alba au transmis că polițiștii din Alba Iulia s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, un bărbat, de 43 de ani, din Alba Iulia, ar fi încălcat măsura izolării la domiciliu, dispusă ca urmare a diagnosticării cu virusul SARS – CoV2, pentru o perioadă de 14 zile, din data de 31 octombrie 2021.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Citește și: SUA începe vaccinarea anti-Covid la grupa de vârstă 5-12 ani. 28 de milioane copii sunt eligibili pentru imunizare


loading...
Partenerii noștri