Anchetă DNA, cu Biblia pe masă. Primar din Olt: Procurorii au pus oamenii să jure cu mâna pe Biblie

Ancheta procurorilor DNA privind votul la referendum se face cu Biblia pe masă. Cel puţin aşa s-a întâmplat în comuna Bărăşti, judeţul Olt, după cum a declarat, la România TV, primarul din localitate, Virgil Gealapu.  Potrivit primarului,  membrii secţiilor de votare au fost puşi de procurori să jure cu mâna pe Biblie că spun adevărul. "Domnul procuror a scris şi eu am semnat. Nu am jurat pe Biblie, o plimba prin faţa mea. Nu m-a pus să jur, decât o plimba din stânga în dreapta. Trecea Biblia dintr-o parte în alta, să o văd", a relatat primarul. 

RomaniaTV.net
14 aug. 2012, 18:42
Anchetă DNA, cu Biblia pe masă. Primar din Olt: Procurorii au pus oamenii să jure cu mâna pe Biblie

Virgil Gealapu, primarul comunei Bărăşti, a declarat marţi seara, la Ştirile serii, de la România TVcă, luni, trei procurori de la DNA au sosit la sediul de Poliţie din comună pentru a-i audia pe membrii secţiei de votare.

„Ieri, la ora 3, au sosit şi au zis că dacă putem să le aducem toţi membrii secţiilor de votare care au fost la 129 şi 128. Am zic că îi aducem că sunt oameni din comună. Am dat dispoziţie să aducă toţi oamenii la secţia de poliţie. (…) Au fost întrebaţi cum s-a petrecut referendumul. Aveau şi Biblia pe masă şi puneau doamnele, că au fost şi doamne, să jure cu mâna pe Biblie că vor spune adevărul şi nu vor ascunde nimic. Procurorul le spunea să pună mâna pe Biblie, să jure”, a spus primarul.

Gealapu a precizat că şi el a fost audiat, alături de membrii secţiei de votare, dar procurorul nu a reuşit să-l convingă să jure cu mâna pe Biblie.

„În momentul în care a început să scrie, eu am zis aşa: Domnul procuror, ştiu şi eu să scriu. Pot să scriu eu. Zice: domnul primar, aşa e procedura. M-a pus să spun cum am organizat referendumul. Am povestit exact cum se organizează. Domnul procuror a scris şi eu am semnat. Nu am jurat pe Biblie, o plimba prin faţa mea. Nu m-a pus să jur, decât o plimba din stânga în dreapta. Trecea Biblia dintr-o parte în alta, să o văd. Pe ceilalţi dinaintea mea i-a pus să jure. Când au ieşit afară mi-au spus că i-a pus să jure pe Biblie”, a povestit primarul.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări cu privire la fapte ce sunt în competenţa acestei instituţii în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din data de 29 iulie 2012, a anunţat luni DNA. 

 


loading...