Anchetă după ce mai mulţi elevi au fost filmaţi în timp ce băteau un coleg la o şcoală din Satu Mare

Un elev de la o școală din Satu Mare a fost filmat în timp ce era bătut de mai mulți colegi de-ai săi. Imaginile au ajuns virale la scurt timp. Potrivit înregistrărilor, agresinile au avut loc atât într-o sală de clasă, dar şi în curtea şcolii. 

RomaniaTV.net
17 feb. 2019, 12:05
Anchetă după ce mai mulţi elevi au fost filmaţi în timp ce băteau un coleg la o şcoală din Satu Mare

Conducerea Şcolii Gimnaziale „Mircea Eliade”, din Satu Mare, a declanşat o anchetă după ce, pe internet, au fost postate imagini în care se pot observa mai mulţi elevi care bat cu pumnii şi picioarele un coleg atât în sala de clasă, cât și în curtea școlii.

 

În prima secvență, doi minori au sărit cu pumnii și picioarele pe un al treilea copil, care este lovit cu violență, în încurajările colegilor.

A doua bătaie are loc în curtea unității de învățământ și este deosebit de violentă. Mai mult, în momentul în care un elev a încercat să îi oprească pe cei doi, au intervenit alți minori, care nu au dorit ca acest scandal să înceteze, potrivit presasm.ro.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Satu Mare, Adriana Dinga, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că membrii comisiei de anchetă vor verifica, luni, dacă elevii care apar în imagini sunt elevii şcolii, când au avut loc incidentele şi unde anume.

„Inspectorul şcolar general al ISJ Satu Mare a luat legătura cu direcţiunea Şcolii Gimnaziale Mircea Eliade, iar luni dimineaţă se va declanşa o anchetă pentru verificarea situaţiei rezultate în urma apariţiei unui filmuleţ cu elevi care se bat. În funcţie de rezultatele anchetei, cei care vor fi găsiţi vinovaţi vor fi sancţionaţi. Dacă va fi vorba şi despre vreun profesor care nu şi-a făcut datoria, sigur că se vor lua măsuri. Comisia de anchetă va verifica dacă elevii din imagini sunt elevii şcolii, când au avut loc incidentele şi unde anume”, a spus Dinga.