Anchetă după tragedia de la Giurgiu. Tânăra care a murit în accidentul aviatic primise cadou zborul din partea iubitul ei

Tânăra de 28 de ani moartă în accidentul aviatic din Giurgiu primise zborul de agrement cadou de la iubitul ei. Anchetatorii iau în calcul o defecţiune tehnică sau o eroare de pilotaj.

28 aug. 2022, 11:43
Anchetă după tragedia de la Giurgiu. Tânăra care a murit în accidentul aviatic primise cadou zborul din partea iubitul ei

Polițiștii și procurorii au deschis o anchetă după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit sâmbătă, între Letca Nouă şi Letca Veche din judeţul Giurgiu.

Citește și Tragedia momentului, un avion s-a prăbuşit în Giurgiu. Două persoane şi-au pierdut viaţa. UPDATE: La manșa avionului s-ar fi aflat proprietarul Aerodromului din Letca Nouă (surse)

La manşa aeronavei era pilotul Valentin Anghel, iar alături de el se afla o tânără de 28 de ani care primise zborul cadou de la iubitul ei. Din păcate, în urma impactului cu solul cei doi și-au pierdut viața. Anchetatorii iau în calcul o defecţiune tehnică sau o eroare de pilotaj.

Un apel la 112 anunţa prăbuşirea unui avion de mici dimensiuni. Imediat, toate forţele speciale au fost mobilizate.

Pilotul era chiar proprietarul aerodromului din Letca Noua, iar cealaltă victimă era o tânără de 28 de ani căruia iubitul ei îi pregătise un zbor surpriză.

„Aeronava ar fi decolat de pe aerodromul din Letca Nouă, acolo unde era înregistrată cu doi pasageri la bord, un pilot şi o femeie, în vârstă de 28 de ani. Avionul s-ar fi prăbuşit la scurt timp după decolare, în pădure. Un martor a văzut fumul gros şi negru de la distanţă, a sunat imediat la 112 şi aşa au intervenit aici salvatorii. Din păcate însă pentru cei doi, nu s-a mai putut face nimic, pentru că, potrivit informaţiilor noastre, au fost găsiţi carbonizaţi”, a transmis Alex Vlădescu, reporter Antena 3, chiar de la locul unde a avut loc tragedia.

Aeronava de mici dimensiuni a fost distrusă în totalitate. Piesele din aparatul de zbor au fost carbonizate şi doar o bucată din aripa avionului a rămas intactă. Una dintre persoanele care și-ar fi pierdut viața ar fi directorul Aerodromului, susţine primarul din Letca Nouă, Marian Negru.

„Poliţia, Pompierii, Jandarmeria, au venit foarte repede, o mobilizare mare. Cetăţenii din comună au ajutat, au venit şi au căutat şi au găsit până la urmă. E vorba de un avion de mici dimensiuni, de două locuri. Din ce am înţeles, ar fi avut o defecţiune tehnică la motor”, a declarat primarul comunei Letca Nouă, în exclusivitate pentru Antena 3.

La aflarea cumplitei vești, imediat la locul accidentului au ajuns şi rudele tinerei, care sunt în continuare în stare de șoc.

În acest moment, o anchetă se află în curs de desfășurare și este coordonată de un procuror de la Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Citește și Accident aviatic bizar, două aeronave s-au ciocnit în aer. Pasagerii au murit pe loc în urma exploziei