Anchetă după tragedia de la raliu. Pilotul Florin Tincescu s-a ales cu dosar penal

Pilotul Florin Tincescu s-a ales cu dosar penal după ce a lovit mortal un spectator la Raliul Transilvaniei. Victima de 76 de ani s-ar fi aflat într-o zonă de siguranţă, dar interzisă spectatorilor.

RomaniaTV.net
24 iun. 2013, 07:48
Anchetă după tragedia de la raliu. Pilotul Florin Tincescu s-a ales cu dosar penal

După ce sâmbătă dimineaţa pilotul şi copilotul unui echipaj din Ungaria, participanţi la Raliul Clujului, au fost răniţi după ce au ieşit cu maşina în decor, la amiză s-a produs o adevărată tragedie. Unul dintre piloţi a pierdut controlul volanului şi a ieşit cu maşina în decor, accidentând mortal un spectator în vârstă de 73 de ani, care se afla într-o zonă interzisă. Victima a murit pe loc. Bâtrânul venise să vadă competiţia.

Accidentul s-a produs pe Proba Specială Dângău 2, în zona Agârbiciu, un bărbat fiind acroşat de maşina de concurs cu numărul 21, Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu.

Purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, Daniel Graur, a precizat că politiştii din Huedin fac cercetări în acest caz, iar pilotului Florin Tincescu îi va fi deschis dosar penal.

Potrivit stiridecluj.ro, acesta a mai declarat că din primele cercetări reiese că spectactorul accidentat mortal s-ar fi aflat într-un loc interzis, în zona de siguranţă. Potrivit lui Graur la faţa locului existau benzi de marcaj, iar faţă de organizatori nu vor fi întreprinse cercetări suplimentare.

Pentru acest eveniment au fost mobilizaţi 280 de jandarmi, 23 de politişti, 31 oameni de la o firma de pază privată, 10 ambulanţe cu medic şi şase maşini de pompieri cu personalul aferent. Pentru securizarea traseului s-au folosit 1.500 metri de garduri de securitate şi 35.000 de metri de bandă de securitate/avertizare.

Locul în care s-a produs tragicul accident este un loc interzis spectatorilor şi în acel loc se aflau conform planului de securitate un jandarm şi un poliţist.

Pilotul care a comis accidentul, Florin Tincescu, are 20 de ani, este din Piteşti şi a debutat în Campionatul Naţional de Raliuri în anul 2011. Navigatorul său, Iulian Nicolaescu, are 38 de ani şi o experienţă de peste 15 ani în lumea raliurilor.