Anchetă după un tun de 570.000 lei dat de administratorul şi preşedintele unei asociaţii de locatari din Drobeta-Turnu Severin

Publicat: Joi, 18 Aprilie 2019 12:32 // Actualizat: Joi, 18 Aprilie 2019 12:32 // Sursa: romaniatv.net

Țeapă uriașă dată locatarilor, dar şi furnizorilor de servicii, de administratorul şi preşedintele unei asociaţii de locatari din Drobeta-Turnu-Severin. La un control efectuat de reprezentanţii primăriei, cei doi, soţ şi soţie, nu au putut justifica un minus de aproape 600.000 de lei din banii asociaţiei. Încasau banii după bunul plac pe chitanţe pe care nici măcar nu le înregistrau în vreun registru. Poliția a deschis o anchetă, potrivit România TV.

Locatarii unui bloc din Drobeta - Turnu Severin au ani buni de când au decis ca cei doi soți să gestioneze banii asociaţiei. Oamenii au avut încredere oarbă în aceștia, astfel că mult timp nu au întrebat ce fac cu banii. În urma unui control al primăriei s-au trezit că au o lipsă de peste 570.000 de lei în gestiune. Locatarii, majoritatea dintre ei în vârstă, îşi ofereau până şi ultimul leu din pensie pentru a putea plăti datoriile, însă banii nu ajungeau la plata utilităţilor.

"Sunt bani mulţi, munca oamenilor. Au avut încredere, dar în cine să ai încredere? Pedeapsă.", spune un localnic. 

"Înseamnă că aveau chitanţier fals şi pe parcurs ar trebui să fie verificaţi să nu facă delapidare aşa mare ca să aibă omul probleme după aceea. Tot oamenii plătesc pentru că nu au de unde lua banii", este de părere alt locatar.

De ani de zile cei doi soţi au încasat sumele de bani de la locatari fără ca măcar să ţină o evidenţă.

"Minusul s-a produs din lipsa unei evidenţe a numerarului derulat prin casierie. Nu a ţinut un registru de casă", susţine un expert contabil.

Edilii orașului le cer localnicilor să fie atenți la persoanele pe care le desemnează să gestioneze banii asociațiilor.

Pe numele celor doi a fost făcută o plângere penală, iar poliția a deschis o anchetă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
administrator bloc bani furati administrator bloc
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8074
RON
27 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H