Anchetă extinsă a procurorilor de la DNA în cazul referendumului

Mai mulţi consilieri locali, implicaţi în organizarea alegerilor au fost aduşi, marţi, de la Gorj la Bucureşti pentru a fi audiaţi. 12 consilieri locali de la Gorj, implicaţi în organizarea alegerilor, sunt audiaţi la DNA.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 15:01
Anchetă extinsă a procurorilor de la DNA în cazul referendumului

Ancheta procurorilor de la DNA în cazul referendumului continuă. 12 persoane au fost aduse, marţi, la DNA Bucureşti, relatează România TV. Consilierii locali sunt audiaţi în calitate de învinuiţi în legătură cu presupusele fraude şi nereguli comise la referendumul organizat în data de 29 iulie.

De asemenea, zeci de localnici din comuna gorjeană Bâlteni sunt audiaţi, la jumătatea lunii augist, de procurori DNA, la sediul Poliţiei Rovinari, în dosarul posibilelor fraude la referendumul din 29 iulie.

Probleme au fost şi în rândul minerilor. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj susţinea că şefii din Divizia Minieră au strâns buletinele ortacilor, iar presiunile asupra minerilor s-au făcut în minele din zona Rovinari. Potrivit acestuia, şefii diviziilor cu afilităţi PDL au sarcină de partid să le transmită oamenilor să stea acasă. Mai mult, şefii ortacilor le-ar fi cerut minerilor să îşi lase actele la serviciu până după referendum.

Minerii din Gorj se tem că îşi vor pierde locul de muncă şi au cerut liderilor PSD şi PNL din judeţul Gorj, care la rândul lor cer organelor statului să intervină.