ANCHETĂ FĂRĂ PRECEDENT. Vezi cum acţiona MAFIA CĂRNII şi traseul produselor alterate

Anchetă fără precedent: toate depozitele de carne din România vor fi verificate după ce 19 tone au fost restrase în regim de urgenţă pentru că alimentele erau alterate. Carnea stricată era adusă în ţară prin reţele mafiote care nu se mai temeau de nimic: firme fantomă mutau produsele de la una la alta, astfel încât să se piardă urma vinovaţilor, iar evaziunea să fie maximă. Procurorii estimează prejudiciul la peste 15 milioane de euro.

14 mart. 2014, 13:50
ANCHETĂ FĂRĂ PRECEDENT. Vezi cum acţiona MAFIA CĂRNII şi traseul produselor alterate

Singura preocupare pentru mafia cărnii era să vândă cât mai multe produse alterate românilor, informează România TV. Profitul era maxim: carnea, în loc să fie aruncată, era vândută la preţ normal.

Citeşte şi Mafia cărnii, după gratii. Zece persoane ARESTATE preventiv în dosarul cărnii alterate

Cei implicaţi în această reţea cumpărau prin firme fantomă carne aproape expirată din ţări precum Olanda, Polonia sau Marea britanie. Mai apoi, carnea alterată era adusă în ţară. Evazioniştii foloseau şi carne de la fermele din România, pe care, însă, o duceau fictiv în Bulgaria sau Ungaria, pentru a nu plăti taxe. Mai apoi, carnea „revenea” în ţară şi era dată către distribuitori.

Citeşte şi Ce spune ministrul Agriculturii despre carnea alterată: E puţin probabil să fi ajuns pe rafturile magazinelor

De aici, carnea era reambalată şi trimisă, de cele mai multe ori către abatoarele producătorilor de mezeluri. Autorităţile au găsit probleme mari doar în depozitele de carne, nu însă şi în magazine.

Zece suspecţi au fost arestaţi preventiv în acest caz. 80 de persoane, printre care poliţişti de frontieră şi angajaţi de la Protecţia consumatorului au ajuns în faţa procurorilor DIICOT pentru că au sprijinit mafia cărnii