Sorana Cîrstea e în stare de şoc. Părinţii săi, audiaţi la DIICOT în dosarul cărnii stricate

Zece persoane au fost reţinute, miercuri-noapte, în dosarul cărnii stricate, acestea fiind acuzate de evaziune fiscală. Între persoanele duse la audieri se află şi părinţii jucătoarei de tenis Sorana Cîrstea, care deţin o fabrică la Târgovişte.

13 mart. 2014, 11:56
Sorana Cîrstea e în stare de şoc. Părinţii săi, audiaţi la DIICOT în dosarul cărnii stricate

Între firmele percheziţionate în dosarul cărnii stricate se află şi una care aparţine părinţilor jucătoarei e tenis Sorana Cîrstea. Atât mama cât şi tatăl sportivei au fost duşi la audieri, sub suspiciunea că ar avea legătură cu dosarul instrumentat de DIICOT.

Citeşte şi DOSARUL cărnii stricate: 10 persoane, reţinute. Un inspector OPC Cluj şi un consilier ANSV,cercetaţi de DIICOT

Ofiţerii DGA au percheziţionat întreg depozitul alimentar deţinut de Comp. Sorana SRL, dar şi toate maşinile deţinute de firmă sau trecute pe numele unor membri ai familiei. Avocatul familiei Cîrstea neagă o implicare a clienţilor săi în acest caz şi susţine doar că firma ar fi derulat mai multe afaceri cu societăţi suspecte în acest caz.

Sorana Cîrstea, clasată pe locul 27 în clasamentul WTA, se află în acest moment în SUA şi după ce a fost eliminată în turul II la Indian Wells se pregăteşte pentru turneul de la Miami.

Procurorii DIICOT au descins miercuri la mai multe firme care reambalau carne stricată şi o introduceau din nou în magazine. Din această afacere, mafia alimentară a scos un profit de peste 100 de milioane de euro.

Carnea era importată prin firme din Uniunea Europeană şi adusă în depozitele din Bucureşti. Aici, data expirării era modificată, carnea era reambalată, apoi trimisă în magazine.

Peste 100 de controale s-au făcut la mai multe depozite de carne din Bucureşti, Iaşi, Bistriţa şi Cluj.

Au fost identificate cinci TIR-uri a câte 20 de tone, în total, 100 de tone de macrou, cu încadrare a termenului, dar cu caracteristici necorespunzătoare ale produsului. Toate aceste produse ajungeau în supermarketuri„, a declarat preşedintele interimar al ANPC, Marius Alexandru Dunca.

Citeşte şi Pericol în hipermarketuri. DIICOT a descoperit o reţea ce vindea carne STRICATĂ