Anchetă în blocuri şi magazine după infectarea indienilor! Peste 100 de muncitori au fost plasaţi în carantină

Oamenii din zona șantierului unde lucrau muncitorii străini se tem că numărul celor care au luat virusul ucigaș este mult mai mare. Asta pentru că muncitorii mergeau în grupuri la magazin si luau lucrări pe cont propriu şi în alte blocuri. 

RomaniaTV.net
24 aug. 2020, 06:27
Anchetă în blocuri şi magazine după infectarea indienilor! Peste 100 de muncitori au fost plasaţi în carantină

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au o misiun destul de dificilă pentru că treuie să efectueze o anchetă epidemiologică de amploare în condiţiile în care cei 108 muncitori indieni au intrat în contact cu foarte multe persoane. 

Acestia frecventau aceleaşi magazine, farmacii şi terase cu localnicii din zonă. Mai mult, aceştia obişnuiau să facă mici lucrări în apartamentele din ansamblul rezidenţial de lângă şantier. Peste 100 de muncitori au fost plasati in carantina, după ce 32 dintre aceştia au fost depistaţi cu coronavirus.

Citeşte şi: FOCAR de coronavirus pe un şantier din Bucureşti. Peste 100 de muncitori, testaţi de COVID

Raed Arafat a precizat că starea de sănătate a muncitorilor este bună, unii prezintă simptome uşoare. Aceştia au fost dus cu un autocar al ISU, la Spitalul Babeş în principal şi la Matei Balş.

„Asta este cifra care a fost comunicată până acum, 32 de muncitori care sunt pozitivi. S-a vehiculat numărul de 34, dar avem confirmare pe 32. Sunt muncitori din afară României, din zona Indiei, din ce am înţeles, dar sunt de un an în România şi lucrează la un şantier de construcţii pentru un complex rezidenţial. La acest moment nu avem informaţii să fie vreunul în stare gravă. Ei vor fi evaluaţi de medicii infecţionişti, după care se va decide izolarea, unii vor rămâne internaţi. Va fi carantinată şi zona în care locuiesc muncitorii pentru a vedea dacă sunt şi alţii testaţi pozitiv”, a declarat Raed Arafat