Anchetă în cazul a zeci de câini morţi în Mehedinţi. Primarul către ziarişti: Voi i-aţi ucis

Publicat: Joi, 24 Ianuarie 2013 17:03 // Actualizat: Joi, 24 Ianuarie 2013 17:17 // Sursa: RTV.net

Poliţia Mehedinţi a deschis o anchetă după ce a fost sesizată că zeci de câini ar fi fost otrăviţi în comuna Pătulele, cadavrele acestora fiind împrăştiate pe străzi şi la groapa de gunoi, iar primarul localităţii le-a spus jurnaliştilor care i-au cerut un punct de vedere că ei au ucis animalele.

Locuitorii din Pătulele spun că animalele au început să moară în urmă cu o lună, când pe drumurile din comună, dar şi în gospodării ar fi fost aruncată otravă.

"Mi-au aruncat în curte otravă pentru câini, mi-au murit trei şi mai am unul care a suferit arsuri. Au fost otrăviţi", spune un localnic.

"Asta e o crimă în localitate. Cred că într-o lună cred că au fost omorâţi, otrăviţi, 50 de câini", afirmă un alt bărbat din Pătulele.

Proprietarii animalelor îşi îndreaptă acuzaţiile către reprezentanţii Primăriei Pătulele.

"Eu am o grădină între vecini şi se adună toţi câinii acolo. Dimineaţa când m-am trezit am găsit trei câini morţi cu şi am auzit oamenii din sat că de la primărie ar fi aruncat cu otravă", a spus un localnic revoltat.

O parte dintre câinii morţi au fost duşi la groapa de gunoi de către localnici, iar alte cadavre sunt împrăştiate pe străzi.

Primarul comunei Pătulele, Ion Ţicu, spune că nu a fost înştiinţat despre cadavrele animalelor şi i-a acuzat pe jurnaliştii care i-au solicitat un punct de vedere că le-ar fi ucis.

"Pe mine nu m-a sesizat nimeni. Eu consider că dumneavoastră când aţi venit i-aţi omorât înainte şi i-aţi dus acolo la groapă. Asta dacă sunt, dacă există, eu nu ştiu nimic. Ce ştiţi dumneavoastră de ei, asta ştiu şi eu", a spus Ţicu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, inspector principal Nicolae Lohon, a precizat că în urma sesizărilor depuse de către localnici cu privire la câinii otrăviţi poliţiştii au deschis o anchetă.

"Poliţiştii au mers la faţa locului. Este vorba despre o echipă complexă pentru a verifica cele sesizate. Se asigură în zonă perimetrul de către poliţişti şi urmează să se facă o serie de cercetări pentru a stabili ce s-a întâmplat", a spus Lohon.

Poliţiştii au sesizat Direcţia Sanitar-Veterinară Mehedinţi pentru a ridica de pe străzi cadavrele câinilor.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
câini morţi câini ucişi comuna Pătulele
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 apr 22:55
Răspunde | Votează email 1 email
Fara Maidanezi
Foarte bine bravo si felicitari autorului , il asteptam cu noi actiuni . EUTANASIATI MAIDANEZII
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H