Anchetă în cazul bătrânului care a murit cu zile la Spitalul Judeţean din Suceava

Bărbatul s-a stins din viaţă pe patul spitalului pentru că deşi era cardiac, a fost ţinut o săptămână doar pe perfuzii. Conducerea Spitalului Judeţean Suceava sesizează şi Colegiul Medicilor în acest caz.

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 12:56
Anchetă în cazul bătrânului care a murit cu zile la Spitalul Judeţean din Suceava

Fiica decedatului, colegă de breaslă cu medicii care i-au tratat tatăl, a dat în vileag cazul. Vineri, conducerea Spitalului Judeţean Suceava va sesiza şi Colegiul Medicilor în cazul bărbatului care a murit zilele trecute. Ancheta trebuie să clarifice de ce anume pacientul nu a fost consultat pe timpul internării şi de un cardiolog, asta în condiţiile în care fiica sa, medic de profesie a semnalat că tatăl ei are probleme cu inima de mai multă vreme. Medicul curant al bătrânului, cel care îl avea în grijă în secţia de gastroenterologie nu a solicitat vreodată consultul cardiologului.

Bătrânul a decedat din cauza unei insuficienţe cardiace după o săptămână de stat în spital fără să fie văzut de medicul cardiolog. Fiica sa susţine că astăzi ar fi fost în viaţă dacă un medic specialist ar fi intervenit.