Ancheta în cazul Caracal se extinde. Doi poliţişti care au intervenit în cazul dispariţiei Luizei, cercetaţi

Procurorii de la Secţia de Investigare a Magistraţilor vor să extindă urmărirea penală împotriva altor poliţişti. Este vorba de doi poliţişti care au intervenit în cazul Luizei Melencu şi care nu au instrumentat dosarul dispariţiei ei. Ei sunt, de asemenea, cercetaţi disciplinar alături de alţi colegi.

RomaniaTV.net
01 nov. 2019, 07:56

Secția de investigare a infracțiunilor din justiție a deschis dosar penal in rem pentru abuz în serviciu privind modul în care s-au desfășurat cercetările în cazul dispariţiei şi uciderii celor două adolescente din Olt.

Potrivit Parchetului General, în acest caz au fost făcute audieri și au fost ridicate documente de la Parchetul Judecătoriei Craiova, DIICOT, Curtea de Apel Craiova, Poliția Olt și Poliția Dolj.

Gheorghe Dincă a fost arestat la începutul lunii iulie, după ce a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu. La domiciliul acestuia au fost găsite rămășițe umane despre care INML a precizat, în urma analizelor, că sunt ale Alexandrei Măceșanu.

Rămășițele găsite în liziera pădurii din Caracal, despre care Dincă spune că sunt ale Luizei, au fost trimise în SUA pentru a fi analizate de FBI.

Familia Alexandrei vrea disjungerea dosarului de la Caracal. Avocatul familiei Măceşanu a depus o cerere prin care solicită să fie separat cazul Alexandrei de cel al Luizei.

„Am solicitat separarea dosarelor având în vedere că până în acest moment dosarul se instrumentează de către un organ incompetent şi am solicitat trmiterea la un organ competent al Parchetului General, secţia criminalistică. DIICOT nu ştiu sa aibă secţie de criminalistică ca să poată efectua o anchetă de omor calificat. Aceasta este infracţiunea care s-a reţinut în cazul lui Dincă. Şi atunci de ce DIICOT să instrumenteze această cauză? De ce DIICOT să meargă mai departe cu acest dosar dacă nu face verificari pe traficul de persoane? Care e crima organizata? Ei au o singură direcţie, un singur fundament să soluţioneze acest dosar pe aceste două crime şi sa il trimita in instanta cat mai repede. Este problema dansilor, eu mi-am facut datoria. Şingura pârghie pe care o am este plângerea penală şi acest lucru îl voi dezvolta pe camera preliminara când va fi respinsă cererea”, a anunţat avocatul Aurel Moldovan, la România TV.