ANCHETĂ în cazul fetei de 19 ani care cântăreşte 16 kg. Tânăra ar putea fi instituţionalizată

Publicat: Joi, 12 Decembrie 2013 14:34 // Actualizat: Joi, 12 Decembrie 2013 15:07 // Sursa: romaniatv.net

Tânăra de 19 ani din Suceava care cântăreşte doar 16 kilograme, ar putea fi instituţionalizată după externarea din spital. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava s-a autosesizat şi face acum o anchetă. Autorităţile ştiau însă cazul, dar nu au luat nicio măsură până acum. Tânăra arată ca un copil de 6 ani şi vorbeşte ca unul de 3. Ea a fost hrănită numai cu lapte şi apă cu zahăr şi doar printr-o minune este încă în viaţă.

O fata de 19 ani i-a îngrozit pe medicii de la spitalul de pediatrie din Iaşi. Vorbeşte ca un copil de 3 ani şi spune că a fost hrănită doar cu lapte şi apă cu zahăr. Tânăra măsoară 118 centimetri, o înălţime normală pentru un copil de 6-7 ani.

Citeşte şi: O tânără de 19 ani din Suceva cântăreşte doar 16 kilograme şi arată ca un copil de GRĂDINIŢĂ VIDEO

Autorităţile locale ştiau bine de acest caz. Primarul comunei sucevene Moldoviţa, Traian Iliesei, susţine că familia fetei de 19 ani care are doar 16 kilograme, fiind hrănită doar cu lapte, "a făcut tot ceea ce este posibil pentru a o ajuta", însă tânăra ar fi refuzat altă hrană, iar medicii au fost depăşiţi de acest caz.
"Din discuţiile cu familia, fata pur şi simplu a refuzat mâncarea. Nu mânca. Sora ei geamănă e un copil cum trebuie. Se întâmplă nişte cazuri medicale. Nu mănâncă. Ce poţi să faci? Ei săracii au făcut toate eforturile", a declarat primarul din localitatea Moldoviţa, Traian Ilieşi.

"Alimentaţia s-a dat în funcţie de cum digera copilul. Din ce mi s-a spus, nu putea primi alte alimente. I se dădea mâncare pasată. În ancheta socială apare că nu există risc de abuz în cazul tinerei", a declarat Nicoleta Danieluc, purtătorul de cuvânt DGASPC Suceava.

Tânăra internată acum în spital simte acum pentru prima dată gustul altor alimente şi a început să ia în greutate.

Medicii spun că tânăra are grave carenţe alimentare şi retard psihic, din cauza modului în care a fost crescută. Mama ei, care are probleme psihice a ţinut-o cu forţa la stadiul de bebeluş.

Tânăra are dinţii distruşi, nu i-a crescut părul, nu socializaează şi deşi are 19 ani, se bucură de o carte de colorat ca un copil.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava s-a autosesizat şi a cerut explicaţii medicului de familie şi asistentului social.

"Atât asistentul comunitar, cât şi medicul de familie aveau obligaţia de a informa DSP despre situaţiile deosebite pentru ca împreună, din timp, să putem lua măsurile necesare", a spus Zorescu.

La rândul său, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Magdalena Isăilă, a declarat că acest caz nu a fost făcut cunoscut, până în prezent, reprezentanţilor acestei instituţii.

"Nu am fost sesizaţi nici de asistentul social şi nici de medicul de familie despre acest caz", a spus Isăilă.

Ea a adăugat că DGASPC Suceava a solicitat spitalului din Iaşi, unde este internată fata, un punct de vedere privind o eventuală instituţionalizare a acesteia după externare.

"Urmează să vedem ce soluţie adoptăm. Vom discuta cu reprezentanţii comunităţii locale, cu familia şi cu însoţitorul personal al fetei şi în funcţie de aceste discuţii vom acţiona în consecinţă", a mai spus Isăilă.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 dec 14:58
Răspunde | Votează email 0 email
Http://SmartUrl.it/RoML

Esti Pasionat de Fotbal ? ... intra Aici: Http://SmartUrl.it/RoML Faci cont, creeaza-ti propria ta echipa de fotbal si dueleaza-te jucand gratuit cu alti Manageri din intreaga lume pentru a castiga Titlul, Cupa, Europa League (SC), chiar Trofeul UEFA Champions League (MLCL)! Poti castiga Bani, Telefoane, Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc!

Http://SmartUrl.it/RoML

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Manager de Fotbal Gratuit AICI:

Http://SmartUrl.it/RoML
12 dec 14:36
...pentru Protecţia Copilului s-a autosesizat şi face acum o anchetă. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H