Anchetă în cazul fetiţei cu autism ascunsă de educatoare într-o clasă goală, în timpul inspecţiei

Publicat: Vineri, 22 Martie 2019 15:34 // Actualizat: Vineri, 22 Martie 2019 15:34 // Sursa: romaniatv.net

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul unei fetiţe cu autism, ascunsă de educatoare într-o sală de clasă goală, în timpul unei inspecţii la o grădiniţă din Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor.

"Conform celor prezentate de către mass-media, incidentul a avut loc la Grădiniţa cu program prelungit nr. 42 din Bucureşti, unde o fetiţă cu nevoi speciale, dar şi alţi doi copii au fost îndepărtaţi din grupă pentru că urma să aibă loc o inspecţie pedagogică, ce trebuia să se desfăşoare în condiţii bune şi să fie un rezultat bun al educatoarei în speţă", precizează Avocatul Poporului.

Pe 14 februarie, şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării decidea să se autosesizeze, după ce presa a relatat despre acest caz.

"În urma articolelor din presă şi a telefoanelor primite din partea mass-media, a jurnaliştilor, am analizat acest caz şi am decis să demarăm o procedură de autosesizare pentru suspiciunea de săvârşire a unor fapte de discriminare, care constau în limitarea sau încălcarea dreptului la educaţie în condiţii egale şi a dreptului la demnitate al copiilor şi părinţilor în cauză. Deci vorbim despre o posibilă sau posibile fapte de discriminare, (...) ceea ce înseamnă că vom cita grădiniţa, educatoarea în cauză, părinţii în cauză, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi, după ce vom face procedura de audiere, în urma unui raport, (...) vom decide", declara, la acea vreme, preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
autism Avocatul Poporului fetiţă autism inspecţie
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7601
RON
24 May
noapte 13 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H