Ancheta în cazul pădurarului din Maramureş ucis în 2019 s-a încheiat: suspectul, trimis în judecată şi arestat preventiv

Parchetul General anunţă că a încheiat ancheta în cazul pădurarului de 30 de ani din Maramureş, ucis în 2019, și că suspectul a fost trimis în judecată şi arestat preventiv pentru 30 de zile, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 16:50
Ancheta în cazul pădurarului din Maramureş ucis în 2019 s-a încheiat: suspectul, trimis în judecată şi arestat preventiv

După un an de la moartea pădurarului Liviu Pop, din Târgu Lăpuş, care a vrut să furtul de lemne din pădure, Parchetul General a anunțat că l-a trimis în judecată pe suspect. Procurorii au indicii care le arată că bărbatul a vrut să fure lemne dintr-o pădure din Târgu Lăpuş. Incidentul a avut loc în noaptea de 16 octombrie 2019, iar suspectul a fost văzut de pădurar, care a vrut să-l oprească.

Anchetatorii au arătat că, pentru a scăpa neprins şi pentru a fugi cu lemnele, hoţul i-a luat arma pădurarului şi l-a ucis.

Pădurarul Liviu Pop avea 30 de ani şi era tatăl a trei copii.

Potrivit unui comunicat remis de Romsilva dupa moartea pădurarului, „Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcţiei Silvice Maramureş, a fost ucis într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ, în timp ce încerca să împiedice„.

Citeste si Mama pădurarului ucis în Maramureş, acuzaţii grave. Şeful fiului său ar fi trimis hoţii la furat şi pe pădurar să-i prindă

Medicii legişti care au analizat cadavrul lui Liviu Pop au spus că pădurarul avea multiple fracturi interne, în afara plăgilor prin împuşcare, şi că unul dintre picioare era zdrobit. La momentul crimei, existau trei suspecţi, ultimele persoane care l-au văzut în viaţă pe Liviu Pop.În faţa procurorului de caz, toţi trei au relatat aceeaşi poveste conform căreia pădurarul s-ar fi împuşcat din greşeală cu arma lui.

Suspecţii au declarat că Liviu i-a întrebat de ce au furat din nou şi că ar fi lovit căruţa cu arma lui de vânătoare ca să îi sperie. În acel moment, spun ei, s-a rupt arma şi, fiind îndreptată spre spatele lui, i s-a descărcat accidental în omoplatul drept. Întrebaţi de ce avea piciorul rupt, cei trei au spus că Liviu şi-a rupt piciorul după ce căruţa trasă de cai a trecut peste el. Ei au spus că din cauză că Liviu a dat cu arma de căruţă, caii s-au speriat şi au luat-o la vale, iar pădurarul a căzut sub căruţă”, spunea, la acea vreme, un cunoscut de-al suspecţilor, sub protecţia anonimatului.

Suspecţii au mai declarat la audieri, spun sursele consultate de Adevarul.ro, că s-au speriat şi că, în loc să sune la 112, ar fi fugit din pădure, lăsându-l pe pădurar să agonizeze.