Anchetă în Ilfov după ce mai mulţi oameni au reclamat că s-au intoxicat cu soluţiile anti-ţânţari folosite de autorităţi

Mai mulţi cetăţeni care locuiesc în oraşul Popeşti-Leordeni şi în Bragadiru din Ilfov au reclamat la numărul de urgenţă 112 că s-au simţit rău după ce autorităţile au împrăştiat soluţie anti-tânţari. Consiliul Judeţean Ilfov a făcut deja o comisie mixtă de verificare a substanţei cu care s-a dat și a sistat de urgență dezinsecția, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
26 iul. 2019, 07:15
Anchetă în Ilfov după ce mai mulţi oameni au reclamat că s-au intoxicat cu soluţiile anti-ţânţari folosite de autorităţi

UPDATE: Autorităţile din Ilfov anunţă că au decis să suspende dezinsecţia în judeţ după ce, în urma acţiunii de joi, mai multe persoane au reclamat iritaţii ale căilor respiratorii. Reprezentanţii CJ, ai DSV şi DSP Ilfov verifică acum dacă firma privată contractată pentru dezinsecţie a respectat toate procedurile şi concentraţia substanţei, care a mai fost folosită în trecut fără probleme.

Oameni s-au plâns la 112 că soluţia împrăştiată pentru combaterea ţânţarilor le-a provocat stări de vomă, ameţeli şi dureri de cap. Şi copiii multora dintre ei s-au simţit rău. Medicii au acordat îngrijiri medicale persoanelor care s-au simţit rău, dar nimeni nu a fost transportat la spital.

Intre timp, mai multe echipaje de la ISU şi o autospecială de cercetare CBRN au efectuat teste, iar rezultatele arată că nu au fost depăşite valorile normale, potrivit România TV.

„Imediat ce au fost făcute primele sesizari din partea cetăţenilor am suspendat activitatea de dezinsecţie a firmei contractată de serviciul din subordinea Consiliului judeţean. Din dispozitia presedintelui Consiliului Judetean am constituit aceasta comisie mixtă cu DSP si DSV si personal din subordinea Consiliului judetean care să verifice daca s-au respectat procedurile şi dozajele reconmandate de producatorii substantelor folosite”, a declarat administratorul public al judeţului Ilfov, Irinel Scrioşteanu.

În urmă cu două zile, un alt incident a avut loc în Timişoara. Angajaţii unei firme de dezinsecţie au împrăştiat substanţe pentru combaterea insectelor în piaţa din centrul oraşului, chiar dacă acolo se aflau mai multe persoane şi fără a-i avertiza.