ANCHETĂ în Penitenciarul Colibaşi, după dezvăluirile legate de Bercea Mondial. Ce s-a găsit în celule

Anchetă fără precedent la Penitenciarul Colibaşi, unde se află Bercea Mondial. În urma dezvăluirilor de la România TV, mascaţii au intrat peste deţinuţi să le caute telefoanele mobile. Ruda unui deţinut de la Colibaşi, închisoarea unde se află Bercea Mondial, face dezvăluiri în exclusivitate. În ciuda percheziţiilor de dimineaţă, Bercea Mondial a rămas de neatins.

07 aug. 2014, 08:41
ANCHETĂ în Penitenciarul Colibaşi, după dezvăluirile legate de Bercea Mondial. Ce s-a găsit în celule

După ce România TV a dezvăluit că Bercea Mondial face legea în puşcărie, după cum au mărturisit chiar colegi de-ai acestuia din penitenciar, conducerea închisorii a organizat o razie în celulele deţinuţilor.

Poliţiştii şi mascaţii au intrat peste deţinuţi în celule în căutarea telefoanelor mobile despre care se tot vorbeşte, dar pe care nimeni nu are voie să le deţină în închisoare. Doar că, spre surpriza anchetatorilor, în celule erau ascunse nu doar telefoane, ci şi arme albe şi chiar droguri, a dezvăluit un deţinut, pentru România TV.

„Au venit mascaţii, au intrat în celule, au pus deţinuţii să iasă cu bagajele la uşă. Au controlat bagajele şi apoi au controlat şi în camere. S-au găsit telefoane, briceaguri, cartele. Şi droguri s-au găsit. Ne-a şi spus unul dintre mascaţi: „Vă arătăm noi să mai intraţi la televizor»”, a povestit un deţinut, sub acoperirea anonimatului, la România TV.

Acesta a precizat că la Bercea Mondial nu s-a făcut nicio verificare. „Cică la el n-ar fi fost. Au fost doar la cei de pe regim semideschis, nu la cei de pe închis. De el ştie toată lumea ce combinaţii face, dar în ultima vreme s-a mai cuminţit”, a adăugat deţinutul.

El a povestit şi că Sandu Anghel, alias Bercea Mondial, se bucură de un tratament preferenţial şi de protecţie, pentru că furnizează informaţii importante conducerii închisprii. „El are telefon în cameră de când e aici. El e protejat că e «sifon». Iar pe cei care sunt «sifon» şi «prăduitori» îi ţine separat, să nu-i ia lumea la bătaie. Mi-a spus cineva de pe secţie de acolo că îl vede mereu pe la director”, a mai spus bărbatul încarcerat la Penitenciarul Colibaşi.

 

Totuşi, Bercea Mondial nu a suportat nicio măsură, urmând să se demonstreze dacă afirmaţiile potrivit cărora el ar fi furnizorul deţinuţilor care vor să strecoare diverse lucruri interzise în penitenciar au o bază reală.

„Bercea Mondial are un regim aşa, mai special. Dacă ai bani, stai în faţă! Am un prieten care a cumpărat de la el. I-a dat şase sau şapte pachete de ţigări pe o cartelă. E interlop! Are bani el! Chiar dacă zice el că nu mai are bani, că i-a dat două milioane lui Băsescu, dar bani tot are!”, spunea un deţinut, pentru România TV.

Acesta a confirmat că Bercea este tratat în penitenciar diferit în comparaţie cu ceilalţi deţinuţi, aşa cum spusese Dumitru Preda, cunoscut din stenogramele scandalului Bercea – Mircea Băsescu drept bătrânul de la Bucureşti. Preda a fost coleg de detenţie cu Bercea timp de trei luni.

„Frecventa toate camerele seara în special după ora stingerii, unde nu mai ai voie să intri, săieşi din cameră, el venea cu tot felul: „Băi, ai nevoie de un telefon? Ai nevoie de o cartelă? Nu avea el probleme! El nu respecta programul! Şi asta datorită anturajului pe care-l avea cu anumiţi subofiţeri”, a declarat Preda.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a negat totul printr-un comunicat.

„Facem precizarea că deţinutul Anghel Sandu se află încarcerat la Penitenciarul Colibaşi şi îşi execută pedeapsa în regim închis, conform prevederilor legale. (…) Subliniem că nu există informaţii sau indicii care să confirme faptul că deţinutul Anghel Sandu este implicat în activităţile ilegale susţinute de invitatul postului România TV„.

Citeşte şi Noi INTERCEPTĂRI în dosarul Bercea-Băsescu. Cum a încercat fratele preşedintelui să-i PĂCĂLEASCĂ pe finii săi