Anchetă internă la Agerpres, după un interviu cu ministrul Educaţiei

Conducerea agenţiei de presă Agerpres a declanşat o anchetă internă după apariţia informaţiei că întrebările pentru un interviu cu ministrul Educaţiei Adrian Curaj ar fi fost aranjate chiar de ministru. Dezvăluirea a fost făcută de site-ul Euractiv şi confirmată de directorul Agerpres.

02 feb. 2016, 09:30
Anchetă internă la Agerpres, după un interviu cu ministrul Educaţiei

Agenţia de presă Agerpres a solicitat un interviu cu ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, şi a trimis un set de întrebări la cabinetul ministrului. În răspunsul ministrului, arată Euractiv, au fost tăiate întrebările pe teme incomode, iar interviul a fost realizat doar cu întrebările acceptate de ministru. Interviul a fost publicat duminică de Agerpres.

Directorul agenţiei, Alexandru Giboi, a recunoscut că se desfăşoară o verificare la nivelul redacţiei Agerpres.

„Vom face o anchetă internă și vom vedea ce anume s-a întâmplat. Sunt de acord că interviul putea fi mai cuprinzător”, a declarat Alexandru Giboi pentru EurActiv.

Alături de programa şcolară, calendarul examenelor sau salarizarea profesorilor, ministrul Educaţiei are de lămurit şi problema plagiatelor şi a comisiei care se pronunţă asupra acestora, precum şi legăturile sale cu Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, înfiinţată de Gabriel Oprea.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, este membru pe viaţă al Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale. De aici, Curaj încasează lunar bani, fonduri care din 2016 vin din bugetul educaţiei. Potrivit legii, ca membru al Academiei el primeşte o indemnizaţie viageră egală cu salariul mediu pe economie.

Citeşte şi: Ministru din Guvernul Cioloş, în conflict de interese. Adrian Curaj ia bani de două ori de la minister