Anchetă internă la IPJ Dâmboviţa privind scurgerea de informaţii dintr-un dosar de port armă

O anchetă internă a fost dispusă la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, după ce preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a afirmat că are informaţii că o copie a unui document din dosarul său pentru permis de port armă a fost dată de către cineva din interiorul Poliţiei unui politician care, ulterior, l-a făcut public.

12 mai 2014, 15:08
Anchetă internă la IPJ Dâmboviţa privind scurgerea de informaţii dintr-un dosar de port armă

‘Am dispus efectuarea unor verificări interne şi, dacă vom constata că un poliţist a încălcat legea, va fi sancţionat ca atare. Vom propune, dacă se va constata că e vorba de o încălcare imputabilă unui poliţist, soluţii legale. Efectuăm verificări şi noi, ca de altfel şi alte instituţii, probabil. Se vor face verificări în acest sens şi adevărul se va afla cu siguranţă”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, şeful IPJ Dâmboviţa, Danil Zepişi, citat de Agerpres.

Acesta a spus că tot acest incident este dăunător imaginii Poliţiei şi a asigurat că va lua toate măsurile care se impun, în cazul în care se va constata că cineva din subordinea sa a încălcat legea, potrivit Agerpres.

‘Voi da sancţiuni dure celor din competenţa mea, pe resurse umane. Dacă altcineva a încălcat legea şi este de competenţa altui organ sau altei instituţii din Ministerul de Interne, acela va fi informat şi se vor dispune măsuri în consecinţă”, a mai spus şeful IJP Dâmboviţa.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Dâmboviţa, Mihail Volintiru, a prezentat o copie după o factură fiscală care arăta că preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi-a achiziţionat un pistol cu suma de 80 de lei. Mihail Volintiru a precizat că are copia facturii de la un jurnalist din presa centrală.

Volintiru a spus că are suspiciunea că ar fi vorba de mită pentru că preţul de achiziţie al pistolului este prea mic, comparativ cu preţul mediu al unei arme similare în magazinele de profil.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a confirmat că factura este reală şi a spus că nu este nimic nelegal în ceea ce priveşte respectiva achiziţie. Acesta a afirmat că documentul ar proveni din dosarul său de permis de port armă, depus la IPJ Dâmboviţa.

”Am informaţii suficiente şi eu, dar sunt şi oameni care ştiu foarte bine ce s-a întâmplat la IPJ Dâmboviţa. Factura care este reală, a fost scoasă din dosarul meu pentru permis de armă ce se află la IPJ Dâmboviţa. Voi sesiza ministrul Afacerilor Interne şi şeful Poliţiei Române pentru a deschide o anchetă în acest caz şi a vedea cine din cadrul IPJ Dâmboviţa şi-a permis să scoată din dosarul meu factura şi să o pună la dispoziţia unui preşedinte de partid. Nu am nimic de ascuns, am un permis de port armă şi un permis de vânătoare obţinute în condiţii legale, iar pistolul despre care s-a tot vorbit în presă este cumpărat, tot în condiţiile legii printr-un magazin de specialitate”, a declarat Ţuţuianu.

El a adăugat că scurgerea de informaţii de la IPJ este foarte gravă, ‘pentru că fiecare cetăţean trebuie să ştie că datele pe care le deţin instituţiile statului cu privire la anumite situaţii juridice sau de fapt trebuie să fie protejate”.