Anchetă la o şcoală cu nevoi speciale din Galaţi, în urma unei presupuse agresiuni asupra unei eleve

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a început, luni, o anchetă la Şcoala "Emil Gârleanu" din Galaţi, unde învaţă copii cu nevoi speciale, după ce o mamă l-a acuzat pe logopedul instituţiei, dar şi pe directorul adjunct că i-ar fi agresat fiica.

24 nov. 2014, 16:20
Anchetă la o şcoală cu nevoi speciale din Galaţi, în urma unei presupuse agresiuni asupra unei eleve

Femeia spune că fata ei, elevă în clasa a VIII-a, ar fi fost trasă de păr şi pălmuită, la sfârşitul săptămânii trecute, de către logopedul acestei unităţi de învăţământ şi de directorul adjunct, potrivit Agerpres.

Fata a venit plângând de la şcoală. Mi-a spus că directoarea adjunctă şi doamna pedagoagă au pălmuit-o şi au tras-o de păr. Niciodată nu m-a minţit. Din cauza bolii fata are accese de râs necontrolate şi asta ar enerva-o pe doamna pedagoagă care face logopedie cu ea. Am depus plângere la şcoală, la Inspectoratul Şcolar. La poliţie nu am ajuns, deoarece au venit doi poliţişti la şcoală, chemaţi de doamna directoare adjunctă, şi mi-au spus că îmi trebuie certificat medico-legal. Dar ce medic îmi dă aşa ceva pentru palme şi tras de păr?„, a declarat mama fetei, Mioara Raţă.

CITEŞTE ŞI: Directorul, SEX cu profa de matematică în şcoală. Elevii au filmat pe ascuns. VIDEO XXX

Atât logopedul cât şi directoarea adjunctă neagă că ar fi agresat-o pe elevă. „În ziua aceea, când trebuia să lucrez cu eleva, m-a rugat să o las întâi să participe la o altă activitate, ţinută de un coleg, despre Galaţi. Am fost de acord, dar i-am spus ca apoi să vină la cabinet să lucrăm. Când a intrat, mi-a dat senzaţia că a fost împinsă de profesor, de parcă nu voia să intre. Apoi nu am putut lucra cu ea. Cum m-a ameninţat că fuge şi merge la directoare, i-am spus că nu e nimic, mergem amândouă. De o lună are un comportament lasciv faţă de sexul opus, şi aici vorbesc şi de cadre didactice, râde şi vrea să fie în centrul atenţiei. Am pus asta pe seama adolescenţei, a pubertăţii. Nu am lovit-o sub nicio formă„, a spus psihopedagogul Aurora Mitrea.

Au venit la mine în cabinet, eleva şi doamna psihopedagog, ca să îmi spună problema. Am înţeles că eleva stătea şi îşi aranja părul în oglindă şi nu voia să lucreze. Făceau logopedie. A spus că se plictiseşte, că o doare capul, ba apoi că o doare burta. Până la urmă ne-am înţeles. Şi-a cerut scuze, m-a rugat să nu o spun familiei, că de acum va lucra la ore şi aici s-a terminat totul. Exclus să o lovesc. A doua zi a venit mama să ne reclame. Eu am chemat poliţia şi era întâmplător şi o inspectoare de la Inspectoratul Şcolar şi li s-a spus problema. Acum se face anchetă şi aşteptăm rezultatele. Dar nu avem nicio vină şi nu ştiu de ce eleva a spus asta„, a declarat directorul adjunctă al şcolii, Mihaela Grecu.

Conducerea ISJ Galaţi a demarat o anchetă. „A fost demarată o anchetă internă pentru a se stabili ceea ce s-a întâmplat, anchetă care se va finaliza cel mai probabil până la sfârşitul acestei săptămâni„, a afirmat Mioara Enache, şefa IŞJ.

La Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi nu s-a înregistrat nicio reclamaţie cu privire la cele semnalate conducerii IŞJ. Eleva despre care mama susţine că ar fi fost agresată învaţă la şcoala cu nevoi speciale pentru că întâmpină dificultăţi de vorbire, motiv pentru care este consiliată de un logoped.

CITEŞTE ŞI: Bătaie ca-n ringul de box între două eleve de liceu. Şi-au dat picioare în cap fără nicio milă VIDEO


loading...